Home
32-Wijn-hoeve.jpg

       KOMT U OOK ETEN?  <Klik hier>

Putsjekafee / repaircafé 2 sept / Over de frije byb en over Graach Dien....

De vakanties lopen (bijna) ten einde en het normale leven komt weer wat op gang. Onze vrijwilligers staan weer te popelen om te beginnen aan het derde seizoen van het “Putsjekafee Skearnegoutum e.o.”. Natuurlijk zijn onze dorpsgenoten meer bezig met de voorbereiding van de dorpfeesten maar er is zeer waarschijnlijk de voorbije vakantieperiode wel het één en ander kapot gegaan waar wij weer licht in zien om het een tweede of volgend leven te laten leiden. En er zal vast ook weer het nodige naai en reparatiewerk voor onze dames zijn. We hanteren deze keer geen speciaal thema zodat u onze vrijwilligers met alles kunt confronteren wat om reparatie vraagt. Hoewel we onze service ook aanbieden aan de buurdorpen Goënga en Boazum loopt het nog geen storm met “klanten” hier vandaan. We hopen op beterschap wat dit betreft.

De Frije Byb.

In juni zijn we in samenwerking met bakkerij Posthuma gestart met onze Mini bibliotheek en we hadden niet verwacht dat dit zo’n succes  zou worden. Zowel dorpsgenoten als passanten maken dankbaar gebruik van deze service en de reacties van gebruikers alsook van Nyncke en haar collega’s zijn zeer positief. Wij van het putsjekafee houden een oogje in het zeil wat de inhoud betreft en zorgen er voor dat boeken welke langdurig en of in onze ogen minder interessant  zijn uit de kast verdwijnen. Op deze wijze is er dan weer ruimte voor ander leesvoer in deze prachtige boekenkast op wielen. We hopen dat we er met elkaar nog lang van kunnen en mogen genieten. Ondertussen staat onze Byb ook op de landelijk site www.minibieb.nl zodat hij ook landelijk aandacht krijgt.

Graach dien.

Naast het Putsjekafee is ook de vrijwilligers groep van Graach dien weer graag bereid hand en span diensten te verrichten voor dorpsgenoten welke hier behoefte aan hebben en er zelf niet toe in staat zijn. Dit kan van alles zijn, bv. hulp in de tuin, een klusje in of bij huis, vervoer  e.d. U kunt hiervoor contact opnemen met Baukje de Groot.

Om te beginnen ontmoeten wij u graag op de 1e zaterdag van de maand,  2 sept. a.s.  in het Swettehûs bij ons putsjekafee waar Fosie in ieder geval de koffie klaar heeft staan en de vrijwilligers handen wrijvend op u wachten.

Anna, Baukje, Joke en Geart.

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-17.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 501 gasten en geen leden online