Home
14-Jaco.jpg

1-08-2017 Om`t wy net sa fier fan it spoar ôf wenje hearre wy gauris, eins fierstente faak, dat de masjinist syn hoarn brûkt by it oerstekken fan de Legedyk. Dêrom ha ik my ôffreege oft der dan safolle gefaarlike sitewaasjes ûntsteane op it spoar by Skearnegoutum. Op myn fraach by Arriva wat de "gedragsregel" dat oangeande foar masjinisten op it spoar is, die bliken dat der yndie in "protocoll" is (hoe kin`t ek oars) dat foarskriuwt hwannear masjinisten de hoarn brûke meie. Dat is alinnich yn gefal fan in kalamiteit en seker net samar út foarsoarch.

In kalamiteit is foar de masjinist as hy of sy in gefaarlike sitewaasje sjocht foar minsken of bisten op of by it spoar of by in spoarwei oergong. De masjinist jout dus ek in hoarnsignaal ôf as der in kat, hûn of bygelyks in hazze op it spoar rint. It bist sil dan fan skrik fan it spoar ôf gean. In moai stribben fan Arriva. Ik hoopje no mar dat dit by skearnegoutum it gefal is en dat it net minsken binne wêr de masjinist foar toetertje moat.

Jan

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-24.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 317 gasten en geen leden online