Home
34-10cc.jpg

30-06-2017 Scharnegoutum: Wekenlang hadden ze uitgezien naar dit moment, de kinderen van groep 1 en 2 van basisschool Op`e Hichte in Scharnegoutum. nu is het dan zover....  4 mannen van de vrijwillige brandweer van Sneek, Teun, Martin, Jan en Pieter, kwamen er speciaal voor naar school

in de brandweerauto en in vol ornaat. Na een bijzondere les in school, waar de mannen geen enkele moeite hadden de aandacht van de kinderen vast te houden en de kinderen op de vele vragen van de heren vaak zonder enige moeite het antwoord wisten te geven, werd een demonstratie met de spuitwagen gegeven op het schoolplein. Zie nu de foto`s in het fotoalbum. Natuurlijk was de afgelopen dagen in de klas al veel verteld over het werk van de brandweer, maar nu konden ze het echt beleven. Al eerder was het lokaal omgetoverd tot een heuse brandweerkazerne en was er een brandweermeneer om te vertellen over zijn werk .

Nu mochten de kinderen in de brandweerauto plaatsnemen en zelf de kraan van de brandspuit openen en een denkbeeldige brand blussen. Dat ze dat geweldig leuk vonden was duidelijk te zien. Natuurlijk vertelden de heren uitgebreid over alle hulpmiddelen die ze bij hun brandweerpakken meedragen, o.a. hoe hun luchtmasker te gebruiken omdat het gevaarlijk is rook in te ademen. De kinderen weten inmiddels ook precies hoe een brand te melden bij de centrale van de brandweer.

Een onvergetelijke morgen voor deze kinderen die ze ongetwijfeld niet meer zullen vergeten. Aan hun gezichten viel af te lezen hoe veel indruk het allemaal op hen maakte.

Dank je wel juf Matzen en juf Regina voor deze mooie momenten waar we allemaal veel van genoten hebben, waaronder ook de kinderen uit de andere klassen die massaal achter de ramen mee keken.  

Jan Luimstra

 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 34-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-07.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 669 gasten en geen leden online