Home
09-shiatsu.jpg

3-06-2017 Scharnegoutum: Mini Bieb feestelijk overgedragen.... Op veel plaatsen ontstaan mini bibliotheken en dus ook bij ons in Scharnegoutum. Het is alweer enige tijd geleden dat bij 'Graach dien' dit leuke idee binnen kwam. Afgelopen zaterdag werd de "Frije BYB" overgedragen aan bakkerij Posthuma. De vaste ploeg vrijwilligers van Putsjekafe/Graach dien, het personeel van de bakkerij...

en een aantal dorpsgenoten waren hierbij aanwezig bij de overdracht van de gevulde mobiele boekenkast. Begeleid door trekharmonicamuziek van Joukje Bos en Sybrig Bethlehem hebben de commissieleden de kast naar het terras getrokken, bij de bakker. Een mooie plek. Bakkerij Nyncke Posthuma was graag bereid om mee te werken aan dit initiatief. Bij het dagelijkse brood ook een boek... De afgelopen weken is Geart Bos druk bezig geweest om de boekenkast te maken en wielen te geven.
Nu de werkwijze: Mocht u overtollige boeken in huis hebben waar u vanaf wilt, u mag ze in de kast zetten. En tevens mag u ook een boek uit de kast meenemen om het te lezen. En dit is in zijn geheel niet de bedoeling: bv. een volle doos met boeken achterlaten omdat er geen plaats meer is in de kast.
De kast gaat iedere werkdag naar buiten en 's avonds weer naar binnen. 
Speciale dank gaat uit naar Nyncke en haar personeel van Bakkerij Posthuma en de fa Schrale. Het Putsjekafee/Graach Dien team, Anna Feenstra, Baukje de Groot, Joke Leeverink en Geart Bos wenst u allen een prachtige zomer tot op zaterdag 3 september!  

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

Dscf4811br1.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-70.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 641 gasten en geen leden online