Home
34-10cc.ajpg

Scharnegoutum 3-06-2017 Het weer, eindelijk dan toch zomers geworden (begin mei waren er nog mensen met handschoenen aan)! De mensen raken 'op’t skik’, in hun element. Het stimuleert, om lopend, fietsend, varend of hoe dan ook, er op uit te gaan. Je kan natuurlijk goed voorbereid op pad gaan: met thermoskan, broodjes, of snacks zodat je een flink eind ‘op’t skik’ blijft, maar je kunt je onderweg ook laten verrassen. Stel je gaat een rondje Ivige Leane lopen, dat kan binnen twee uur. Als het warmer is dan je dacht dan kan dat nog een hele tijd zijn.

Wat is er dan mooier dan daar op die Ivige Leane een prachtige 'parrebeam' met daaronder stoelen uitnodigend klaar te zien staan?
De realiteit op de Ivige Leane 9...  bij Hinke en Johannes Punter met wijds uitzicht, in de verte Sneek en Bolsward ontwarend. Stonden er in de herfst zakken met peertjes van de parrebeam langs de kant voor nummer 9, nu mag je dus onder de leverancier zitten en kun je jezelf koffie of verse muntthee laten bezorgen, met appeltaart of anders lekkers. Ook ijs behoort tot de mogelijkheden. De familie Punter woont daar al zo’n 40 jaar en nu Johannes min of meer met pensioen is was daar ineens het pensioengat. Niet dat ze daar in vielen, maar het Hinke leek een mooi tijdverdrijf om mensen onderweg weer ‘op’t skik’ te brengen, naast het huishouden, organisatie van de open vrouwen koffie-ochtenden, de administratie van Johannes’ bedrijf van Johannes, verhuizen van de kinderen en het oppassen op pake- en beppesizzers. Mooie plannen en ideeën borrelden op. Tegelijkertijd is deze onderneming, ingeschreven bij kamer van koophandel, ook aan regels gebonden en komt er inspectie langs. Hinke is al flink bezig geweest en wil uiteindelijk ook bekijken of ze er een ‘bêd en brochje’ kan houden.
Zelf ben ik op een zondagmiddag langs geweest en het was goed toeven onder de parrebeam. De gastvrouw kan ook enthousiast over deze plek vertellen: hazen boksend in het land, verschillende vogeltjes die rond het huis nestelen, skoanheit die de ljipkes in de gaten houdt vanuit huis en weet waar de nesten dan zouden moeten zitten, kortom natuur en rust rondom: een klein paradijsje op de Ivige Leane. Mocht je de schik even kwijt zijn in je ‘erop uit’ onderneming, halverwege de Ivige Leane ben je zo weer een ‘op’t skik’.

SYM. B

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto_11ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-59.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 627 gasten en geen leden online