Home
29-Vakgarage.jpg

              Jongens Tegen de Meisjes                       18 november      <klik hier>

Scharnegoutum a.s. zaterdag 3 juni sluiten wij het 2e Putsjekafee seizoen af. Op 2 september beginnen we vol goede moed aan het derde. Speciaal op deze morgen is het gratis springkussen voor de jeugd wat mede mogelijk is gemaakt door de fa Schrale en de introductie van "De Frije BYB". Op veel plaatsen in ons land zie je steeds meer van deze mini bibliotheken verschijnen en nu dus ook bij ons in Scharnegoutum. Het is alweer enige tijd geleden dat dit idee bij ons binnen kwam waaien.

In het Martenshúske staan ook een aantal boeken welke meegenomen kunnen worden maar dat is maar zeer beperkt open. We hebben verschillende opties bekeken zoals bv een vaste plek bij het Swettehûs of op een andere geschikte plaats in het dorp. We menen echter dat we met nu gekozen optie het beste uit zijn. Nyncke Posthuma was graag bereid om mee te werken aan dit initiatief en zo komt de boekenkast dus bij de bakkerij op het terras te staan. De afgelopen weken is Geart Bos druk bezig geweest om e.e.a handen en voeten en in dit geval wielen te geven. Nu is het dan zover dat we op de laatste zaterdag van het Putsjekafee seizoen de kast officieel in gebruik gaan nemen. U wordt van harte uitgenodigd daar bij aanwezig te zijn zo rond half twaalf bij het Swettehûs. En mocht u overtollige boeken in huis hebben waar u vanaf wilt, u mag ze in de kast zetten. Het personeel van de bakkerij zal de kast 's morgens buiten zetten en 's avonds weer naar binnen. Wij vanuit het Putsjekafee / Graach Dien houden een oogje in het zeil m.b.t. het beheer van de kast.
Het Putsjekafee/Graach Dien team, Anna Feenstra, Baukje de Groot, Joke Leeverink en Geart Bos wenst u allen een prachtige zomer en staat op 3 september weer voor u klaar.

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Zo was het toen

foto_08-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-58.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 326 gasten en geen leden online