Home
23-sus.jpg

13-05-2017 Scharnegoutum – Lions 11 – 3.  Bij afwezigheid wegens een schorsing van topscorer Jaider Pommer stond Marcel Boersma in zijn slotwedstrijd voor Scharnegoutum weer eens in de spits geposteerd en dat heeft de tegenpartij en het publiek geweten. Binnen 25 minuten had hij er vier in liggen en scoorde daarna nogmaals twee keer en bracht zijn competitie totaal op 252. Tien sterren dus. Voor de wedstrijd moesten er nog vier in om de tien sterren te halen, maar binnen 25 minuten was het klaar.

Een matig Lions en een in het begin van de wedstrijd uitermate zwakke keeper werkten daar wel aan mee. Scharnegoutum met opnieuw derde keeper Remco de Vries op doel en zonder topscorer Jaider Pommer en spelmaker Rick Atsma had geen idee hoe het zou gaan lopen in deze wedstrijd en wat de tegenstand van Lions zou zijn. Dit viel dus reuze mee. Maar twee weken geleden verspeelde Scharnegoutum zijn riante positie op de ranglijst door verlies van toenmalig nummer voorlaatst Mulier. Al in minuut één was het raak. Een goede aanval over rechts via Mark Boschma. PW Betten en Wietze Lanting bracht Marcel voor de keeper die de bal losliet waarna Marcel dank je wel zei en de 1 – 0 aantekende. Een tegenslag kwam in de 12e minuut toen Johannes Greidanus het veld al moest verlaten met een blessure en vervangen werd door Luc Spoelstra. In de 15e minuut ging de keeper van Lions weer niet vrijuit en Marcel scoorde zijn tweede. In de 18e minuut was het weer raak. En in de 24e minuut maakte Marcel zijn vierde op aangeven van Mark Boschma. Drie minuten later werd Marcel in het strafschopgebied onderuit gehaald en had zijn vijfde kunnen maken, maar hij liet de penalty over aan de eveneens afscheidnemende Paul Willem Betten. Die schoot in eerste instantie tegen de keeper maar scoorde in de rebound: 5 – 0. Hierna verslapte de thuisploeg toch duidelijk en in de 30e minuut scoorde Ryan Richardson tegen. In de 45e minuut maakte Johannes Wierda de mooiste goal van de wedstrijd op aangeven van Kees Becker. Een streep van 20 meter betekende de 6 – 1. Weer genoot de thuisploeg te lang van de goal en nog voor het rustsignaal van arbiter Adema tekende Richardson de 6 – 2 aan na zwak ingrijpen van de thuisploeg defensie.
Meteen na rust tekende Jan van Asperen de 7 – 2 aan na een afgeslagen corner. Nu kwam er een kwartiertje waar de thuisploeg er een potje van maakte. Men deed maar wat en na een corner zette Rainey Faneyt de Lions op 7 -3. Even later schoot Lions voor de tweede keer op de paal. Het thuispubliek begon te morren. Gerald Dotinga kwam Mark Boschma vervangen en na een kwartiertje in de tweede helft begon de machine weer te draaien. In de 62e minuut maakte Marcel zijn vijfde op aangeven van Luc Spoelstra. De eveneens stoppende Gert van der Meer zette een minuutje later aan voor één van zijn befaamde rushes maar oog in oog met de keeper faalde hij. Daniël Stolte kwam Jan van Asperen vervangen en Scharnegoutum ging rustig door met aanvallen. De mooiste kansen werden echter om zeep geholpen tot de 75e minuut toen Luc weer eens vanaf links voor gaf en Marcel zijn zesde scoorde: 9 – 3. Het publiek riep om de tiende maar die wilde er aanvankelijk niet komen. Alles ging over en naast of stierf in schoonheid. Lions raakte intussen voor de derde maal de paal tor Gerald Dotinga dacht tiende te maken met een mooie poeier van afstand maar hier bleek Marcel in buitenspel positie met zijn grote teen aan te hebben gezeten. De tiende kwam er wel in 89e minuut. Johannes Wierda rondde een voorzet van Marcel met het hoofd af en even later maakte hij ook nummer 11 op aangeven van Daniël Stolte. Of het voldoende is om de nacompetitie voor promotie naar de derde klas te halen is afhankelijk van de resultaten van Nagele en Makkum volgende week. Zelf is men uitgespeeld en mag men toch terug kijken op een goed seizoen als debutant in de vierde klas. Helaas zijn er te veel punten onnodig verspeeld anders had er nog veel meer ingezeten.

Verslaggever Cees van der Goot.

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-hus.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 758 gasten en geen leden online