Home
04-Atsma.jpg

Skearnegoutum 13-05-2017 De redactie (be)zoekt de boer (2) in het idee van boer zoekt vrouw is hier een tweede variant op het programma. We zijn op de Ivige Leane nr 16. Het is bij de boerderij even zoeken naar de voordeur en dan is er een deurbel. Een haan kraait. De deur blijft dicht. “Kom mar troch de bûthûsdoar….”

Roept daar plotseling een mannenstem. Hun zoontje Germ kijkt nog even de kat uit de boom, en baby Bettie kraait en kiert in de box. Ja,...zo werkt het nog steeds bij boeren, kom maar niet aan de voordeur, maar ga maar gerust achterom. Ik ben bij boer Jan Jellema en Hanneke Hansma aan de Ivige Leane. Ik kijk met hen even kort achterom, gelukkig achter is het vee, een heel ander thema en we drinken samen koffie met het jonge gezin in het voorhuis. Het is de actuele discussie, wij wijzen nu niet, maar het is een wijze spreuk die ons verleidt tot een gesprek “…it is de boer al like fôlle of de ko skyt of de bolle!” In de tegenwoordige tijd is het de koe die in al zijn hoeveelheid grote problemen geeft. Teveel mest is er, CO2 uitstoot, teveel melk, teveel dieren. “Oars as oars dwaan…”, Jan Jellema laat nu zijn vee weiden, dag en nacht. Een uitgebreid interview leest u in de eerst volgende Doarpsomropper. A.K. 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

Dscf4808elim.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-44.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 675 gasten en geen leden online