Home
12-ijsels.jpg

Scharnegoutum 04-05-2017 Tijdens de herdenking van afgelopen donderdag wist mevrouw Jantje Bazuin de mensen mee te nemen in haar ware verhaal, haar persoonlijke verhaal waarbij zij herhaalt over de verdwenen oorlog. Van blijdschap, van wenen en wat het is om vrij te mogen zijn. Door te tranen heen, zwaaiend naar stoere soldaten, hen mogen binnenhalen.

De straten staan vol en er is veel rood wit en blauw. Jonge mannen, wapens, grote tanks, wagens, zij die komen. Zoet delen, enthousiast zijn en chocola en sigaretten...     Hun leven riskeerden voor ons. Ogenschijnlijk zonder angst. Met bravoure. Daar waar Jantje Bazuin nog terug kan gaan in haar eigen kindertijd. De aanwezigen mensen meeneemt in een ervaring van bevrijders, aanbidders, verliefden, meiden die 'kiss' gebaren. Zij zoenen en roepen, kijken naar de helden, gevolgd door groot verdriet en een beseffen van. Het is een nadenken waarom... In een verdwenen oorlog in een heden waarin ook het ego, het heldendom opnieuw een bedreiging kan zijn... 4 mei is één dag, slechts twee minuten, één uit duizend mensen, ieder uniek, bijzonder en waardevol, wij willen leven in vrede.

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 31-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-19.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 716 gasten en geen leden online