Home
28-thuiszorg.jpg

Scharnegoutum 29-04-2017 Delfstrahuizen - Scharnegoutum 2 - 2 Na vorige week de slechtste wedstrijd gespeeld te hebben van het seizoen tegen Mulier , 0-1 verlies , was het zaak voor ons 1e elftal om zich te herpakken tegen Delfstrahuizen. Helaas is dit maar gedeeltelijk gelukt na een matige eerste helft waarin Scharnegoutum zelfs 0-2 achter kwam, volgde in de tweede helft het herstel , eindstand 2-2 , en daarin deed Scharnegoutum zichzelf toch echt tekort , het had gezien de vele kansen in de laatste 20 minuten de wedstrijd naar zich toe moeten trekken .

Delfstrahuizen heeft een mooi complex , een leuke vereniging en nog steeds de allure van een derdeklasser , zo praatte men na de wedstrijd ook , het ging na afloop ook veelal over de uitslagen van de derde klasse waar men vele jaren in heeft gevoetbald met het vlaggen schip. Helaas is de werkelijkheid dat men een goede middenmoter is in de vierde klasse .En gezien het vertoonde spel is het ook wel duidelijk waarom , ondanks het voetbaljargon waar de trainer van de gastheren zich van bediende ( hoog op , doordekken ,omschakeling , enz.) was het zo dat als de 4 verdedigers van Delfstrahuizen in balbezit waren er maar een devies was en dat was met een verre harde roei naar voren de snelle spitsen proberen te bereiken , dat dit de 1e helft ook nog succesvol was mag Scharnegoutum zichzelf aanrekenen . In de 15e minuut kon de spits van Delfstrahuizen na zo n lange bal alleen op invaller keeper Remco afgaan en de 1-0 in het netje leggen .In de 20e en 25 e minuut was ook Scharnegoutum dichtbij een doelpunt , Jaider Pommer , de topspits van Scharnegoutum had het vizier nog niet op scherp zoals de hele ploeg de 1e helft niet scherp genoeg was in met name de passing en de duels. Ook in de 32 e en 34e minuut wederom kansen voor Jaider na een puike voorzet van Mark en de tweede kans na terug koppen van PW. Na zoveel misfortuin kreeg Jaider een gele kaart voor praten ( frustratie) van scheidsrechter Roesing. Dit was een dure want hierdoor is Jaider volgende week geschorst in de laatste competitie . wedstrijd tegen Lions .Delfstrahuizen bleef zich onder tussen bedienen van lange ballen richting de voorwaartsen en had daar in de 36e min weer succes mee, via een kopbal verdween de bal op knullige wijze in het Scharnegoutum doel. Onze 46 jarige inval doelman ( derde keeper achter Gert Jan en Wout) zag er niet goed uit bij deze kopbal maar ook gezegd moet worden dat Remco verder naar behoren gekeept heeft op een solide en rustige wijze . In de 42 e minuut eindelijk de treffer van Jaider na een dieptepass van Siebren .Rust stand was 2-1 voor Delfstrahuizen.
In de tweede helft een zoals ze dat noemen herboren Scharnegoutum dat met veel energie uit de kleedkamer kwam , men was veel feller nu dan de tegenstander en deze wist met veel kunst en vliegwerk het tij nog te keren , Keeper Remco kreeg weinig tot niets meer te doen het was allemaal Scharnegoutum wat de klok sloeg. Men begon eindelijk te combineren zoals dit team dat zo goed kan en waar men ook door tegenstanders om geroemd word dit seizoen .Scharnegoutum heeft het initiatief en krijgt ook kansen in de 52e , 54e en 56 e min via Jaider ( wederom Kopbal) , Mark ( schot ) en Johannes (Schot) . In de 57 e minuut schreeuwt heel Delfstrahuizen om een strafschop na een vermeende overtreding van Kees binnen de zestien . gelukkig ziet scheidsrechter Roesing dit anders.
In de 69e minuut brengt trainer Bervoets vers bloed binnen de lijnen door middel van een dubbele wissel ; Johannes Greidanus voor Marcel en Rick voor Gerald , vanaf dat moment word de druk nog groter op het doel van Delfstrahuizen , vooral de inbreng van spelmaker Rick Atsma ( geblesseerd aan de lies) was van grote waarde hierdoor ging Scharnegoutum echt beter voetballen met als uitkomst de gelijkmaker van Jaider (Kopbal ) in de 74e minuut. Zijn twintigste van het seizoen .Het laatste kwartier werden de duimschroeven behoorlijk aangedraaid bij Delfstrahuizen dat conditioneel ook moeite had om de wedstrijd naar behoren uit te voetballen . Luc kwam Wietze nog vervangen in de slotfase en wat volgde was nog een behoorlijk aantal kansrijke schoten en kopballen , helaas zoals gezegd , het scoren lukte niet meer , jammer want met name Jaider had er wel een paar meer kunnen en moeten maken deze wedstrijd . Eindstand 2-2 dus. Na de wedstrijd hoor je dan dat Makkum ook verliest van Mulier, hadden we weer aan kop kunnen komen en dat laten we weer na, erg jammer! , TOP( speelde zelf niet) en VHK ( wint met 0-1)zijn de lachende derde in dit verhaal.
Wat bij blijft is dat dat Scharnegoutum de tweede helft deze wedstrijd goed gevoetbald heeft met veel inzet. Het devies is nu om as zaterdag de 3 punten thuis tegen Lions te pakken en dan zien we in de laatste competitie ronde (waarin Scharnegoutum dan vrij is ) wat er gaat gebeuren , het overnemen van een periodetitel behoort nog altijd tot de mogelijkheden , en dat is goed beschouwt nog altijd en goede prestatie voor een team wat vorig jaar nog in de vijfde klasse voetbalde , dat mogen we niet vergeten.

Verslaggever Klaas Sinnema

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto_15-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-50.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 703 gasten en geen leden online