Home
26-puur.jpg

Scharnegoutum 30-04-2017 Al heb je een eigen huis, de bijbehorende kliko's van restafval en gft zijn niet van jezelf. Die zijn van de gemeente. Schoonmaken doe je met een hogedrukspuit. de GFT bak wat vaker dan die van het restafval. De druk van de spuit is hoog en de stickers vliegen eraf. Dit is een ernstige situatie, De gemeente heeft geen overzicht meer.

Drie ingehuurde ambtenaren hebben na een jaar een nieuw idee. De containers kwamen voor je huis te staan en dat moest op een ochtend vòòr zeven uur. Nu beide naast elkaar. De ontvangen stickers in het mapje op de container geplakt. Daarna kwam de ambtenaar met de blauwe sticker, die is er ook op geplakt. U bent nu geregistreerd! Allemaal onderdeel van de voorbereiding. Maar sommige containers hebben geen blauwe sticker, die mensen waren namelijk een weekje weg of zo. Of ze sliepen nog, of snapten het niet... De gemeente is nu in overleg of ze nog eens op route gaan. Er zijn ook nog andere opties: 1. De stickerloze container niet leegmaken (sanctie van de gemeente), 2. de gemeente haalt deze weg en neemt deze zomaar mee... 3. men komt zelf naar Sneek met de containers, 4. of stuurt deze onder rembours met Post.nl naar Sneek. 5. eventueel met Arriva laten ophalen, 6. Of toch in kleine goederen trein via Workum naar het depot in Sneek. Let op, deze actie heeft een èchte grondslag. Straks via de code registreert de afhaalman volledig automatisch wat u allemaal zoal weggooit,  en het aantal kilo's waar u straks extra voor moet betalen. Want ook deze actie moet betaald worden. 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto_18-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-brug-05.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 727 gasten en geen leden online