Home
14-Jaco.jpg

Zaterdag 22-04-2017 Scharnegoutum – Mulier 0 – 1  Scharnegoutum verloor zaterdag van zich zelf. Zonder pit geen....?  De ploeg was geen schim van de ploeg die normaal op het veld staat. Waren het de zenuwen, de spanning, of onderschatting van de tegenstander, of misschien de harde wind en het kurkdroge veld? Zeg het maar. Er zat geen enkele pit in het spel en het weer behoorlijk talrijk opgekomen publiek heeft de ploeg nauwelijks op een aanvaardbare aanval kunnen betrappen.

En dan kost één kostbare fout je de wedstrijd. Aan de andere kant werd er nauwelijks op het doel van de tegenstander geschoten omdat het allemaal veel te onrustig en onnauwkeurig was wat de thuisploeg liet zien. Mulier streed voor elke meter en wist waar het voor kwam. De punten waren zeer welkom en daar had men van te voren niet op gerekend. Scharnegoutum startte tegen de harde wind in nog wel redelijk en Marcel Boersma had na 5 minuten de 1 – 0 op de slof, maar vlak voor het doel treuzelde hij te lang en ging de kans verloren. Mulier nam met de wind in de rug het initiatief over en loerde op kansen bij de veel te trage opbouw van de gastheren. De eerste kansen gingen nog verloren, maar in de 20e minuut was het wel raak. Balverlies leidde tot een hoge voorzet vanaf de zijlijn. De bal stuitte vlak voor keeper Wout Kampen hoog op en hij liet het leer door zijn handen glijden. Ivo Haitsma van Mulier kon de bal zo in het lege doel schuiven: 0 – 1. De thuisclub schrok wakker en trachtte de bakens te verzetten. De druk op de tegenstander werd opgevoerd maar zowel Gert van der Meer met één van zijn bekende rushes als Marcel Boersma met een kopbal zagen geen kans de keeper van de gasten te verschalken. Daarnaast deden zich nog meer kansen voor, maar de aanname van de bal voor de goal van de tegenpartij was zaterdag gewoon heel matig zodat alle aanvallen op niets uitdraaiden. Vlak voor rust leek de ban dan toch gebroken te worden maar een harde knal van Kees Becker werd met kunst en vliegwerk van de lijn gehaald. Jan van Asperen viel in de 44e minuut nog met een schouderblessure uit en werd vervangen door de van een schouderoperatie herstelde Johannes Greidanus.
Na de rust zou het met de wind in de rug dan gebeuren maar het werd helemaal niets. Het regende aanvallen op het doel van Mulier en corners, maar gescoord werd er niet. Alle stormlopen waren vruchteloos en passieloos. Bij een enkele tegenstoot kwam Mulier nog een paar keer gevaarlijk door maar nu stond Wout Kampen zijn mannetje. Aan de andere kant hadden de gasten geen belang bij gepolijst voetbal. Men streed voor elke meter en roeide als het nodig was de ballen rùcksichloos weg, richting de Zwette, waar er nu nog een drietal drijven en een roeiboot nodig is om ze weer op te vissen. Verder dan een regen aan corners kwam Scharnegoutum in de tweede helft niet. De bal over de doellijn schieten, koppen of frommelen was er helaas niet bij. Daar was het allemaal te onzuiver voor. Een uiterst teleurstellende middag voor de thuisclub en het publiek.

Verslaggever Cees van der Goot.

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

april-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-68.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 708 gasten en geen leden online