Home
16-KBC.jpg

Dizze skoallefoto fan 1904 is in klassefoto fan de herfoarme skoalle. De skoalle wie yn it pân op nûmer 27 fan de Legedyk. Letter wie it de wurkpleats fan boubedriuw De Vries. No hat it in wenbestimming. Links op de foto stiet it haad fan de skoalle master Roelof Walda. It haad stie altyd op alle foto’s dy’t op skoalle makke waarden. Hy hat fan 1888 oant syn pensjoen yn 1922 haad west fan de twamansskoalle. De Waldastrjitte is nei him neamd. Syn opfolger waard master H.J. Glastra van Loon.

De foto is my tastjoerd troch Tjalling Visser (72 jaar) út Nijverdal. By it opromjen kaam er de foto tsjin. De jonge master rjochts op de foto is nammentlik syn pake mei deselde namme. Neffens him wie syn pake doe 19 jier âld en hy is berne yn Toppenhuzen. Troch de famylje Van Elven kaam er oan myn adres. It skribaatadres en tillefoannûmer hie him yn kontakt brocht mei Cees. Troch him kaam de foto by my terjochte. OPROEP: 
It soe moai wêze dat der noch Skearnegoutumers binne dy’t op de foto ‘bekende’ gesichten sjogge, want nammen fan de skoalbern op de foto binne der net.
Reaksjes binne fansels wolkom.
stjoer dizze maar nei dhr. Sipke Plat

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-brug-02.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 349 gasten en geen leden online