Home
28-thuiszorg.jpg

15-04-2017 Scharnegoutum: Scharnegoutum – VHK 3 – 1. Onder het toeziend oog van ongeveer 300 toeschouwers begon Scharnegoutum goed aan de topper tegen VHK. Een ploeg die een aantal jaren geleden nog 1e klas speelde en nu qua aantal verlies punten nog steeds bovenaan staat in klas 4A
Scharnegoutum begon tegen de wind in en creëerde meteen een aantal kansen. Marcel Boersma en Sibren Posthuma waren echter niet gelukkig in de afronding. Daarna wist VHK hoe laat het was en gooide de beuk erin.

Alles werd voor de pot gegooid en de achterhoede van de thuisploeg had er de handen vol aan. Terwijl men verzorgd tegen de wind in wilde opbouwen kwam daar in de praktijk niets van terecht en regende het gele kaarten omdat men vaak net een stapje te laat kwam. Ten koste van corners wist men de zaak te klaren maar een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven. In de 34e minuut was het dan ook raak. Bij de tweede paal kon Rudolf Kooiker uit een corner vrij simpel binnen koppen. Scharnegoutum begreep dat het toch anders moest en dat het over het algemeen verzorgde voetbal overboord moest worden gegooid. Eerst wist de keeper van VHK een kopbal van Marcel Boersma nog te keren, maar vlak voor rust wist Mark Boschma een goede voorzet van Wietze Lanting keurig via een been van een tegenstander af te ronden: 1 – 1. Een tegenslag was dat spelmaker Rick Atsma voor rust het veld nog moest verlaten wegens een liesblessure en vervangen werd door Vincent van der Haag.
Na de rust moest het dus gebeuren. Voor beide ploegen. Maar voordat iedereen de kantine had verlaten was het al 2 – 1 voor de gastheren. Marcel Boersma werd pootje gelicht in het strafschopgebied en benutte de toegekende strafschop vlekkeloos. Even later leek Gert van der Meer de 3- 1 op het scorebord te zetten met één van zijn befaamde rushes van achter uit stuitte hij op de keeper van VHK. Ook Jaider Pommer wist een corner niet over de doellijn te krijgen. Daarna nam VHK het heft toch weer in handen en was het bij tijd en wijle houden en keren voor de achterhoede van de gastheren. De overigens prima leidende scheidsrechter Koper trakteerde Scharnegoutum op maar liefst zeven gele kaarten. Aan goed voetbal kwam men niet meer toe en het regende vrije trappen. Alles werd voor de goal van Scharnegoutum gepompt, maar de achterhoede van Scharnegoutum wist het onheil steeds af te wenden. Of keeper Wout Kampen wist de zaak te klaren of anders wisten de verdedigers de gelijkmaker van de tegenpartij wel te voorkomen. Kwam VHK wel in uiterst kansrijke positie dan miste men hopeloos door naast of over te schieten. Ondertussen kwam Scharnegoutum er met messcherpe counters regelmatig gevaarlijk uit. In de 65e minuut leidde dit tot de 3 – 1. Een keihard werkende Jaider Pommer wist zich te ontdoen van zijn tegenstander, zette voor en van dichtbij rondde linksachter Wietze Lanting uiterst beheerst af. Gerald Dotinga kwam een op het randje spelende Jan van Asperen vervangen en ook rechtsachter Kees Becker had de handen vol aan zijn tegenstander en werd vervangen door PW Betten. Ondertussen bleef VHK kansen missen en kreeg Scharnegoutum bij een aantal counters nog de gelegenheid om de voorsprong uit te breiden. Met hangen en wurgen haalde de thuisploeg de eindstreep, maar pakte wel drie heel belangrijke punten. Als het dan voetballend niet lukt dan maar de beuk erin. Nog wel gezegd moet worden dat de harde wind veel afbreuk aan het spel deed en Scharnegoutum door de felle inzet van de tegenstander niet in zijn normale spel kon komen. Voor de vele toeschouwers was het evenwel een uiterst boeiend spektakel zonder echt goed voetbal.

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-43.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 369 gasten en geen leden online