Home
32-Wijn-hoeve.jpg

24-04-2017 Scharnegoutum: Verzeilt geraakt in het circus van de prijs, van de 'twirre' in een zware storm... Het verkrijgen van een enorm geldbedrag veroorzaakt altijd euforie. Euforie is een immens extreem blijdschap gevoel. Synoniemen zijn opgewektheid en jubelstemming. Wanneer een persoon euforisch is, ervaart diegene dit werkelijk. Je bent even niet jezelf.

Dit kan zijn na het voltooien van een mooie opdracht, of bij het winnen van een geldprijs. Het is vaak een overdreven vrolijke en blije stemming. Dus, euforie betekent weg rust en vertwijfeling omdat het feit dat je het geld zomaar zonder werken hebt verkregen. De begrippen euforie en verwerking worden dikwijls door elkaar gebruikt. Hoe verloopt dit proces eigenlijk? eerst het toelaten van vreugde, dat is wachten op het moment dat het op je lopende rekening mag komen. Dan het loslaten van al het geld, dat is de heling van het proces. Vijf fasen kennen we: 1. Ontkenning: Ontkenning is het niet onder ogen zien van wat het is of dat het nooit meer is zoals het was. 2. Ongeloof, het andere, stap voor stap, toelaten om het te kunnen gaan verwerken. 3. Protest, in deze fase protesteert de euforische mens tegen iedereen, mensen die je benaderen, het kan niet waar zijn! Hij/zij wacht maar op het geld en richt zijn woede, machteloosheid meestal op de omgeving, de instanties zoals de belastingdienst, helpende adviseurs en therapeuten, flauwe vrienden en familieleden, enzovoorts. 4. Depressie, wanneer de euforie aanhoudt en men niet meer in balans kan komen kunnen depressieve en sombere gevoelens optreden. 5. Aanvaarding, het proces van euforie gaat vanzelf over in acceptatie. Dit is de aanvaarding van het mooie dat nu eenmaal hoort bij een prijs. Het kan rust geven en soms moet er ook een hoeveelheid geld weggegeven zijn aan bijv. een eerlijk doel. Het kan vele emoties omvatten, zoals macht, woede, schuld, trots, opluchting en berusting. Het is belangrijk dat de ontvanger genoeg tijd neemt om te aanvaarden, zodat alles goed kan worden afgerond. Daarom, wetende dat dit jaren kan duren, geef  deze mensen de tijd en laat deze mensen in hun gewone rust....!!!!

 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto_01ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-63.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 719 gasten en geen leden online