Home
40-thea.jpg

8-04-2017 Tollebeek – Scharnegoutum 2 – 2 Scharnegoutum had na zaterdag zomaar bovenaan kunnen staan in klas 4A. Niet dat men daar als promovendus voor het seizoen ooit mee had gehouden, maar gelet op de onderlinge verschillen in deze klas had het na zaterdag zo maar kunnen gebeuren.

In een uitermate spannende wedstrijd in Tollebeek kwam men in de 86e minuut op een 1 – 2 voorsprong en dan roepen alle mee gereisde toeschouwers dat dit niet meer uit handen mag worden gegeven. Maar schrijver dezes was er zelfs in de 88e minuut nog niet gerust op. Tollebeek gooide alle schroom van zich af en pompte alle ballen richting de Scharnegoutum-goal en de bal hoeft dan maar één keer goed te vallen en de stand is gelijk. Scharnegoutum is een ploeg die blijft voetballen en mag op dergelijke momenten wel eens wat meedogenlozer worden. In de 89e minuut werd het dan ook 2 – 2 en dat voelde voor heel Scharnegoutum als een mokerslag. Over het algemeen waren de ploegen redelijk aan elke gewaagd. Aan beide kanten kreeg men heel goede kansen en waren er perioden dat dan weer de ene ploeg het heft in handen had terwijl op andere momenten de andere ploeg weer de overhand had.
Al in de 2e minuut schoot Marcel Boersma in goede positie over, maar een paar minuten later ging Wietze Lanting in de fout en moest doelman Wout Kampen een openingstreffer van de gastheren voorkomen. Even later gebeurde hetzelfde maar weer stond Wout op zijn plaats. Scharnegoutum probeerde met verzorgd voetbal het spel te bepalen, maar daar hadden de mannen uit Tollebeek geen boodschap aan. Met lange ballen zette men de achterhoede van de gasten onderdruk en ook de opbouw van achteruit werd direct gestoord. Scharnegoutum kwam wel tot de nodige goede aanvallen maar tot doelpinten leidde het niet en anders stond de uitstekende keeper van Tollebeek wel op zijn plaats. De counters van de gastheren waren echter levensgevaarlijk en bij mistasten van de gasten moest PW Betten tot tweemaal toe zijn keeper op de doellijn assisteren om een doelpunt van Tollebeek te voorkomen.
Dezelfde Paul Willem ruilde in de rust zijn plaats in voor de teruggekeerde Gert van der Meer. Scharnegoutum begon voortvarend aan de tweede helft maar zowel Jaider Pommer als Marcel Boersma wisten de goalie van Tollebeek met goede kopballen niet te verschalken. Ook Johannes Wierda leek te scoren met een kopbal maar ook nu redde de sluitpost van Tollebeek subliem. In de 54e minuut moest hij wel capituleren. Een voorzet van Mark Boschma werd door een verdediger van Tollebeek met de hand beroerd en de scheidsrechter van dienst besliste: penalty. Marcel Boersma benutte dit cadeautje feilloos: 0 – 1. Even had hij de 0 – 2 op zijn schoen. Uit de mooiste aanval van de wedstrijd zette Jaider op maat voor, maar de inzet van Marcel belandde spijkerhard op de lat. Scharnegoutum werd weer wat te gemakkelijk en na een gruwelijk opbouwfout van Gerald Dotinga zei Tollebeek: dank je wel en scoorde Martin Apperlo de 1 – 1. Dit soort slordigheden mag gewoon niet gebeuren wil je wedstrijden winnen. Gerald speelde verder overigens een degelijke partij, maar werd even later wel vervangen door Vincent van der Haag. Kansen waren er intussen het meest voor de gasten maar het doel werd een paar keer te hoog gezocht. Terwijl Scharnegoutum voor de winst ging spelen kwamen de aanvallers van Tollebeek nog een paar keer uiterst gevaarlijk door maar men wist de boel te klaren. In de 84e minuut was het voor de gasten wel raak. Wietze Lanting gaf na een goede aanval vanaf links op maat voor en Johannes Wierda kopte de 1 – 2 tegen de touwen. Even later leek ook Rick Atsma nog door te breken maar de aanval werd tijdig gestopt door de gasten. Daniël Stolte kwam Marcel Boersma nog vervangen en intussen ging Tollebeek alles of niets spelen. Alle ballen werden naar voren gepompt en Scharnegoutum reageerde daar niet altijd even adequaat op. In de 89e minuut werd een corner niet goed weggewerkt en na heen en weer koppen werd bij de tweede paal Martin Apperlo gevonden die zijn tweede van de middag maakte en Scharnegoutum alsnog een kater bezorgde. Volgende week kan de zaak bij de inhaalwedstrijd tegen virtueel koploper VHK worden rechtgezet.

Verslaggever Cees van der Goot.

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 30-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-57.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 720 gasten en geen leden online