Home
09-shiatsu.jpg

Enkele leden van Excelsior waren wel wat bezorgd afgelopen zondagmiddag, 2 april zo rond de klok van half vier. Zou er op deze zonovergoten dag wel voldoende belangstelling zijn voor hun concert? Nou, ondanks het mooie weer, liep de zaal behoorlijk vol in het Swettehûs. Het werd een mooi concert met veel afwisseling. Ook de gasten, Jan Tekstra en de vocalen van het ensemble Freezing, konden hun talenten er goed in kwijt.

De Jesband opende en speelde onder leiding van Fokje de Jong. Zij wist de jeugd, aangevuld met enkele oudere leden, behoorlijk te inspireren en genoot ook zelf zichtbaar van het goede spel. Het A korps opende met "Highlights from planes", Jan Tekstra zong "Mijn oude dorp" begeleid door het korps, waarna Freezing aan de beurt was. Een verrassend goed ensemble, prachtige stemmen. De ouverture "Homage" van componist Jan de Haan, mooi gespeeld door het korps, werd verrijkt met een door Anneke Meiners geschreven lied dat de vocalen van Freezing gedegen en mooi invulden in deze klankrijke compositie. Een ode aan Scharnegoutum was de tekst van dit lied.

Na de pauze, die wel nodig was omdat het programma uitgebreid was, maar volgens bezoekers geen moment verveelde, speelde Excelsior de "Bellls of Notre Dame" en vervolgens "Lough erin shore", een Ierse ballade. Johanna Hofman soleerde hierin op altsaxofoon en ze deed dat erg goed.  Jan Tekstra kon daarna opnieuw zijn vakmanschap tonen. Jan is een uitstekend muzikant (op gitaar) en zanger, maar ook songwriter. Dat bewees hij al met de door hem gecomponeerde songs die Marco Borsato op zijn indrukwekkende repertoir heeft staan. 

Met de saxofoongroep van Excelsior zong Tekstra vervolgens "Waiting for a train" waarna het korps afsloot met "Little rascals", een spetterend en swingend bigband nummer waarin alle secties van het orkest vol aan de bak gingen. Als toegift na de afsluiting zong Jan nog "Een mooie dag" begeleid door het orkest.

De orkestleden kunnen met veel plezier terugzien op een mooi concert. En zich nu voorbereiden op een optreden op het festival in Gaastmeer.

Jan Luimstra 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

februari-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-04.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 697 gasten en geen leden online