Home
23-sus.jpg

8-4-2017 Scharnegoutum  Deze week startte de natuurweken voor de kinderen van Op`e Hichte met het watercircuit op school. Peter en Sipke hielpen de kinderen bij de lesstof waar naast de vragenlijst over de betekenis van water ook proefjes werden gedaan en waarbij waterdiertjes met de loep werden bekeken. De komende week zal de jeugd in It Lange Rek zelf gaan zien wat ze zoal met schepnetjes uit het water kunnen vissen.

Ze vinden dat erg leuk zoals in voorgaande jaren is gebleken. Eens in de 3 jaar doet school dit waterproject. De andere jaren hebben we de thema`s vogels en bomen en struiken. Op woensdagmiddag, 12 april om 13.45 tot 14.15 is dit jaar de afsluiting waar kinderen hun werkstukken laten zien aan iedereen die dat wil komen bekijken. Voor ons, medewerkers van de Stifting Natuergebiet de Flearen/Oer`t Lange Rek, zijn de natuurweken van school altijd een hoogtepunt. We vinden het erg belangrijk dat de jonge kinderen kennis maken met de natuur in al zijn facetten. Niet voor niets is het één van onze doelstellingen.

Naast heel veel lof voor ons werk krijgen we ook wel eens kritiek, nl. wanneer we met de kinderen het veld in gaan in het voorjaar. Jullie verstoren zelf de broedende vogels, hoor je dan. O.a. komt die kritiek uit niet geheel "onverdachte" hoek, nl. van mensen die geen gehoor willen geven aan ons dringende verzoek in het broedseizoen niet met honden in onze natuurgebieden te komen en buiten het broedseizoen met honden die niet aan de lijn worden gehouden.

Helemaal onjuist is de kritiek niet. Bedenk dan echter dat we maar 2 dagen in het veld komen, we dat afwisselend doen in de Flearen en It Lange Rek en dat we het thema bomen en struiken helemaal niet in de natuurgebieden houden. In 2016 deden we thema vogels grotendeels buiten de natuurgebieden en dit jaar schermen we de omgeving van de zwaluwwand bewust af van de bezoekers. Met andere woorden, de kritiek is eigenlijk ongepast.

We gaan daarom door met ons mooie werk en genieten van het enthousiasme van de kinderen.

Bestuur en vrijwilligers Stifting de Flearen/It Lange Rek

 

 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 28-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-10-b.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 1520 gasten en geen leden online