Home
36-devries.jpg

25-03-2017, er gaan steeds meer geluiden op om de zomertijd af te schaffen. Maar omdat dit niet voor komende zaterdag gaat gebeuren, publiceert de website van Skearnegoutum alvast wat tips om de invoering van de zomertijd makkelijker te laten verlopen. Sommige mensen hebben er namelijk nu eenmaal veel last van om weer in het goede ritme te komen als de klok een uur vooruit gaat. Een paar tips uit het lijstje:

- Of je zet de klok niet vooruit, maar dan ben je overal te laat.
- Of je doet het in twee fasen, dat scheelt de helft.
- Probeer voldoende te slapen de komende dagen voordat de klok een uur vooruit gaat. Maak je eigen slaapschema voor jezelf en hou je daaraan, ook nadat de klok is verzet.
- Doe het rustig aan met koffie en alcohol (in principe altijd...), want dit kan een invloed hebben op je slaapritme.
- Zorg dat je voldoende zon ziet. Dat lukt dit weekend vast.  Dit helpt enorm bij het aanpassen van je biologische klok aan het nieuwe uur. Eet je ontbijt dus dicht bij een raam of maak 's ochtends meteen een korte wandeling.
En tot slot:
- Bedenk dat het veel energie kost en het allemaal wel meevalt. De dag en de avond wordt langer en dat is ook heel fijn.
- Gun jezelf vooral de tijd om aan te passen. De meeste mensen hebben 2 dagen nodig. Gun jezelf dus de geleidelijkheid. Geef je lichaam dus de tijd om aan te passen, en plan bijvoorbeeld geen belangrijke vergaderingen op het werk in de eerste dagen na de switch...

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto_17-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-07.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 737 gasten en geen leden online