Home
26-puur.jpg

Zaterdag speelden de zes bovenste ploegen uit klas 4A allemaal tegen elkaar en bij winst zou men dus goede zaken doen. Scharnegoutum – nummer 5 – speelde tegen nummer 3 Nagele.
Vooraf was dus duidelijk dat het geen makkie zou worden. De ploegen starten wat aftastend maar in de 4e minuut kreeg Scharnegoutum al een goede kans maar die ging verloren. Even later was het zelfde het geval met Nagele

maar keeper Gert Jan van den Berg redde uitstekend met zijn voet. Dezelfde Gert Jan speelde overigens een puike partij. Als hij moest ingrijpen, waar ook: het hele strafschopgebied was voor hem. In de 13e minuut leek Scharnegoutum op 1 – 0 te komen, maar Marcel Boersma had te veel tijd nodig om de perfecte assist van Jaider Pommer af te ronden. In de 21e minuut was het wel raak. Mark Boschma nam vanaf de rechterzijlijn een vrije trap die keeper Van den Vlekkert van Nagele onder dreiging van een tweetal aanvallers van de thuisploeg zo maar los liet, waarna de bal in het doel verdween. Even later leek Nagele op gelijke hoogte te komen. Slordig balverlies van Marcel Boersma op het middenveld leidde tot een heel goede kans voor de gasten, maar zij sloegen even slordig met het balbezit om als Scharnegoutum daarvoor deed. In de 35e minuut kwam Scharnegoutum op 2 – 0. Voorstopper Gert van der Meer stoomde weer eens op en speelde op het juiste moment diep op Mark die vanaf de rand van het strafschopgebied fraai zijn tweede treffer binnen schoot. In de 39e minuut kwam Nagele toch nog op 2 – 1 toen Gert onder een vrije trap van Nagele doorliep en deze op het laatste moment nog met zijn hoofd beroerde waarna de bal helaas in eigen doel belandde. Nagele begon Scharnegoutum onder druk te zetten door erg direct en diep te spelen, maar de achterhoede onder leiding van Sibren Posthuma en een prima keepende Gert Jan van den Berg gaven geen krimp.
Vlak na rust kreeg de thuisploeg meteen een goede kans maar Jaider kopte een vrije trap van Marcel naast. In de 61e minuut ontsnapte de snelle rechtsvoor van de gasten aan linksback PW Betten maar zijn schot ging snoeihard op de paal. Daar mocht de thuisploeg niet klagen. In de 67e minuut kreeg Marcel een enorme kans. Hij werd op de flank goed vrij gespeeld, maar een verdediger van Nagele wist zijn inzet op de doellijn te keren. Scharnegoutum kreeg een aantal corners maar wist niet tot scoren te komen. Mark leek zijn derde van de middag te maken maar zijn indraaiende bal vanaf de achterlijn ging net voorbij de goal. De strijd werd pittiger en Scharnegoutum moest terug. Achterin heersten de goede koppers van de gasten en aan de diepe ballen van de gasten had de achterhoede van de gastheren de handen vol. Wel ontstond er nu meer ruimte voor de thuisclub en met counters trachtte men de gasten te verrassen. Een schitterende actie van Jaider Pommer op links – tweemaal een tegenstander poorten – bracht Vincent van der Haag voor de goal maar zijn inzet was te slap. De thuisploeg begon te wankelen maar Maurice Jansen en Gerald Dotinga voor Johannes Wierda en Mark Boschma brachten weer meer strijd bij de gastheren hetwelk zelfs weer tot kansen leidde. Luc Spoelstra kwam Jaider nog vervangen, maar de gasten wisten het uiterst opportunistische spel niet in echte kansen om te zetten. Het was echt billenknijpen voor de thuisploeg maar toen de goed leidende scheidsrechter Kuipers uit Assen na 93 minuten voor het einde floot was de ontlading bij de gastheren groot. Her tegenovergestelde was bij de gasten het geval. Toch mag gesteld worden dat de zege Scharnegoutum gezien het aantal kansen wel toe kwam. Men speelde niet echt goed maar kreeg daarvoor door het zeer opportunistische spel van Nagele ook nauwelijks de gelegenheid. Het was in de slotfase echt ouderwets vrouwen en kinderen eerst. Als zoiets resultaat oplevert is het natuurlijk altijd goed.

Verslaggever Cees van der Goot

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 35-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-77.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 609 gasten en geen leden online