Home
25-Terpstra.jpg

11-03-2017 Bolsward – Scharnegoutum 2 – 2, lange tijd leek het erop dat Bolsward een beslist onterechte overwinning over de streep zou trekken. Maar in de 95e minuut maakte Marcel Boersma uit een vrije trap toch nog de zeer terechte gelijkmaker: 2 – 2
De ploegen begonnen de wedstrijd van beide kanten wat afwachtend

maar in de 11e minuut maakte de bij Bolsward van een blessure teruggekeerde Bart Gietema met een listige omhaal bijna de 1 – 0 maar de bal ging rakelings over de goal van Gert Jan v.d.Berg. Daarna begon Scharnegoutum het initiatief over te nemen en leidde een mooie aanval over meerdere schijven niet tot het gewenste resultaat. Even later had Jaider Pommer de 0 – 1 moeten maken maar hij kopte de perfecte voorzet van Mark Boschma te zacht in. Scharnegoutum bleef voetballen en trachtte op deze manier op voorsprong te komen. Maar zoals wel vaker dit seizoen maakten niet zij de goal maar profiteerde Bolsward van te lief ingrijpen van de defensie van de gasten. In de 27e minuut liep men zomaar door de verdediging van de gasten een strafte Marc Dijkstra dit met een strakke schuiver af. Een minuut was het al 2 – 0. Balverlies op het middenveld leidde tot een snelle counter en de bal bereikte op rechts de geheel vrijstaande Marc Dijkstra, die koel afdrukte: 2 – 0. Scharnegoutum schrok wakker en besefte dat er wat meer druk naar voren moest worden gegeven. In 30e minuut leidde dit al tot de tegentreffer. Een vrije trap op rechts door Wietze Lanting kon te nauwernood door de Bolsward-keeper tot corner worden verwerkt. De daaropvolgende corner werd door Jaider Pommer goed ingekopt en verdween via een verdediger van de thuisploeg in de goal: 2 – 1. Scharnegoutum probeerde de gelijkmaker te forceren maar verder dan een goede aanval over rechts en dito voorzet van Kees Becker kwam men niet. Jaider kopte ook nu te slap in.
Na de rust kwam Johannes Wierda PW Betten vervangen en leek Rick Atsma in de 47e minuut met een boogbal van 35e minuut de keeper van Bolsward te verschalken maar Kevin Huitema kon de bal nog net tot corner verwerken. Scharnegoutum begon de druk op te voeren, maar verder dan een gevaarlijke voorzet van Rick die Jaider probeerde in te koppen kwam men niet. Dit leverde hem geen doelpunt op maar wel een gele kaart wegens te hard inkomen op de keeper. Scharnegoutum nam nu het hele spel in handen en het wachten was eigenlijk op een doelpunt. Bolsward kwam nog slechts sporadisch op de helft van de tegenpartij, maar het bleef natuurlijk wel oppassen. Zo gleed Wietze Lanting in de 63e minuut bij een tegenstoot van de gastheren uit en de 3 – 1 leek in de maak. Keeper Gert Jan v.d.Berg redde echter bekwaam. Met Marcel Boersma voor Vincent van der Haag bracht Scharnegoutum nog meer aanvalskracht in de ploeg maar het leidde niet tot het gewenste resultaat. Het was allemaal net niet zuiver genoeg of de voorzetten waren te scherp en een prooi voor de keeper van de gastheren. Ook corners leidden niet tot doelpunten. Met Gerald Dotinga voor Thomas Boorsma en voorstopper Gert van der Meer naar de voorste linie probeerde Scharnegoutum toch de beslist verdiende gelijkmaker te forceren. Het leidde echter tot niets. Bolsward kwam nog nauwelijks van de eigen helft maar wist met kunst en vliegwerk de voorsprong vast te houden. Al ging het vooral in de slotfase met hangen en wurgen en tijdrekken. Diep in de blessuretijd bezweek men toch. Door krampgevallen speelde men inmiddels met 10 man en bij de tweede van een tweetal vrije trappen vlak buiten het strafschopgebied in de 95e minuut kreeg Scharnegoutum toch zijn verdiende gelijkmaker. Marcel Boersma schoot dwars door een woud van spelers en tekende de luid bejubelde gelijkmaker aan. Was het dan toch nog gelukt. Overigens geheel terecht, want objectief gezien had Scharnegoutum gelet op het veldoverwicht deze pot eigenlijk gewoon moeten winnen. Maar zoals al eerder gememoreerd zijn de ploegen in deze klas zeer aan elkaar gewaagd en is er nooit sprake van makkies.

Verslaggever Cees van der Goot

 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 32-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-04.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 545 gasten en geen leden online