Home
12-ijsels.jpg

5-03-2017 Het is of een dominee met vacantie gaat...? Misschien een beetje maar het is helaas voor langere tijd. De deur van deze kerk ging dicht. Sytze mocht zondag de deur dichttrekken. Na zijn laatste preek, het zingen, het koor en de zegen vertrekken. Dit jaar misschien ook verhuizen, naar een andere gemeente. Sytze Ypma heeft een andere kerkgemeente gekozen maar nog geen ander huis.  "Mag alleen blijven wanneer hij de nieuwe dominee gaat betalen..." zo werd er nog gegrapt.

De vacature voor dominee voor Scharnegoutum is nu vacant. Afgelopen zondag nam Sytze Ypma afscheid van de mensen. In een volle kerk met veel luisteraars. Velen kwamen afscheid nemen van een dominee die als een actieve herdershond bekend stond. Een dominee die tussen de mensen ging staan. Op zondag in de kerk, dinsdag fietsend op zijn racefiets, op zaterdag op het voetbalveld, door de week bij de mensen, dan weer in gesprek in de pastorie. Vaak aanwezig in het dorpshuis, werkzaam als schoenpoetser, tussen geboren worden, trouwen, rouwen  en dopen. Bij school en het uitvliegen. Wandelend, veelal op de fiets. Lange regenjas, haar achterover. Over koetjes en kippen pratende, met zere knie, met grappen en vaker met een goed verhaal. Altijd nadenkend, over wat mensen beweegt in een groot mysterie. Daarover preken, vertellen. Er was gisteren veel aandacht voor hem en zijn gezin. Voor Sytze was er een ergonomische bureaustoel. Strakke vormgeving met grote veer, hydraulisch en lekker zittend zodat je ook weer snel kunt opstaan. Om vervolgens in de stad Franeker verder te gaan. 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 24-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-71.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 545 gasten en geen leden online