Home
14-Jaco.jpg

Scharnegoutum 23-02-2017 De familie Basyuni uit Syrië, van links naar rechts, Jamila, Kamal, Yousef, Shamasa, Mariam, Murad, Rajab, Mohammed. Wanneer je namen noemt- kent van mensen dan is het al een eerste stap. De stap naar "Dichten...?" Twee soorten/vormen van dichten zijn er. Dichten als een verhaal/ervaring vertellen/schrijven in een bepaald ritme met klanken van woorden (een soort van taalmuziek)

en je kunt ook ‘afstanden of gaten’ tussen jezelf en andere mensen proberen te dichten. Met het eerste dichten won Sybrig Bethlehem op 26 januari jl. op ‘de dag van het gedicht’ in het Gysbert Japixchûs te Boalsert een prijs. Drie prijzen werden er vergeven, de eerste prijs was voor een interview, de tweede ging naar een fictief kerstverhaal en de derde prijs was voor Sybrig. Haar prijs was €100 voor de Doarpsomropper en voor Sybrig een eervolle vermelding. Omdat het een gedicht was werd er een stuk voorgedragen uit ‘wer’t de wyn waait’. Mooie alliteratie en het riep de herfstsfeer onmiddellijk weer op, vond de jury. Het tweede dichten is praktischer. Als voorbeeld neem ik de familie Basyuni uit Syrië, nog niet zo lang woonachtig op de Sint Martensdyk 24. In gedeeltes kwamen ze, een hele poos gescheiden van elkaar. Bij dit soort dichten zijn er veel hobbels en bobbels te nemen, ook met heel veel papierwerk, (zonder dichtregels...). Vrijdag 10 februari was de familie compleet en ze staan nu in Doarpsomropper… een manier om de afstand tussen de Scharnegoutumers en nieuwkomers te dichten. Deze mensen ‘dichten’ hartelijk mee met thee en koekjes uit Syrië en van hen is een mooie foto gemaakt.

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

oude-kerk-zw.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-19.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 608 gasten en geen leden online