Home
22-Schrale-3.jpg

26 - 03 - 2017 Martens Iconen van de Kerkmuziek. Een concert van de Martens cantorij in de Martenskerk te Scharnegoutum op ♦zondagmiddag 26 maart 16.00 uur. ♦ Toegang gratis, ♦ collecte na afloop. 
Een icoon staat in het dagelijks spraakgebruik voor een representatief symbool. In dit programma gebruiken wij deze betekenis niet voor een symbool maar voor een muziekstuk, in ons geval voor koormuziek uit de rijke historie van de kerkmuziek. We noemen het Martens Iconen, omdat de koorwerken die in dit programma zitten representatief zijn voor het koor.

De Martens Cantorij heeft in haar bestaan veel kerkmuziek gezongen en we hebben daarin een keuze gemaakt. (De Martens cantorij heeft dit jaar een jubileum: we bestaan 90 jaar.) We zingen kerkmuziek uit de Renaissance met werken van Purcell, Schütz en O.Gibbons, Barok muziek met een Bach koraal, uit de Romantiek klinken werken van Stanford, Rachmaninoff, Kodaly,Mendelssohn en Fauré vormt de overgang naar de 20e eeuw.. De hedendaagse tijd wordt vertegenwoordigd met muziek van J.Rutter, A.Pärt, Ola Gjeilo, Paul Mealor en dichtbij huis een motet van Jan de Jong. Al deze werken verklanken religieuze thema’s uit de rijke historie van de kerkmuziek.
Aan dit concert werkt mee een strijkkwartet uit het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, aangevuld met Anna Buijze op continuo orgel en piano.

 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-76.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 708 gasten en geen leden online