Home
15-heleen.jpg

Nog een paar dagen..... is de Expositie ‘Spiegelbeelden van een gebeuren’  – De expositie ‘Spiegelbeelden van een gebeuren’ van Arjanne Huls is tot eind januari te bezichtigen in de glazen doorloop in de bibliotheek van Sneek. Arjanne Huls(1939) is van jongs af aan geboeid door tekenen, schilderen en kalligrafie, zij is zeer veelzijdig.

Tot op de dag van vandaag zijn pen en penseel vaak letterlijk haar metgezellen. Spiegelbeelden van een gebeuren, dat zijn de schilderijen van Arjanne Huls. Het woord ‘gebeuren’ gaat etymologisch terug op ‘geboren worden’. Arjannes werken worden geboren in haar onbewuste, in de wereld van dromen. Het zijn scenes uit een binnenwereld die we allemaal in ons meedragen. Arjanne schildert ze en worden geschilderd, door haar heen. De doeken ademen een evenwicht van die beide kanten. Je ziet het samengaan van het actieve en passieve, het werken en wachten, het geven en ontvangen. Het zijn taferelen uit de ziel. Ineens verschijnt uit haar binnenste het volgroeide beeld. Daarna geven penseel en liefdevolle aandacht dat beeld een vorm op het doek. De schilderijen tonen archetypische beelden uit de wereld waarop wij geen grip hebben. Ze vertellen ons over engelen, het goddelijke, de boom, het water, of de intimiteit van moeder en kind. De beelden ademen vaak een diep vertrouwen. Arjannes werk is doordrenkt met religieuze symbolen. Naast de schilderijen zijn ook andere voorbeelden van haar werk en het boek ‘Beeldgeheim’ te bezichtigen.

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-07.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 761 gasten en geen leden online