Home
18-Patrias.jpg

Lange tijd was het natuurgebied "de Flearen" maar moeizaam bereikbaar. Vanuit de nieuwbouw, na het laatste blauwe bruggetje, was het wandelpad erg oneffen met veel kuilen en ook veel nattigheid. Vanaf de Legedijk voorbij de sporthal was het een vrij lange weg naar de Flearen en moest er over gaas geklauterd worden waar de schapen van Eva verbleven. Al met al niet erg uitnodigend natuurlijk.
<klik hier voor een fotoreportage.> 

Door deze lastige bereikbaarheid was het gebied dan ook veel minder bekend dan natuurgebied Oer`t Lange Rek. Hierin is grote verandering gekomen nadat het fietspad was aangelegd. De Flearen zijn nu, net als It Lange Rek, een gewaardeerd wandelgebied. Ook de vele fietsende passanten kunnen de plek zeer waarderen. Voor onze Stichting was het, na de oplevering van het fietspad, dan ook tijd om de Flearen te verrijken met enkele voorzieningen en zo werden twee zitbanken geplaatst, een informatie-paneel met teksten over het gebied en de historie daarvan, de zwaluwtil en onlangs de plasdras.

In het fotoalbum van deze site is nu onder 2017 een fotoreeks geplaatst waaruit blijkt hoe fraai de Flearen er nu uitzien, met foto`s van vogels die je er kunt zien, doorkijkjes in het gebied en natuurlijk de plasdras. Bij de foto`s o.a. een nest met eieren van de waterhoen (reidhinsje) (dus) niet van de meerkoet. Verder zou de indruk kunnen ontstaan dat je in de Flearen voornamelijk meeuwen aantreft. Dat er veel meeuwen zijn klopt, maar ook eenden, meerkoeten, zwanen, ganzen, blauwe reiger en het ijsvogeltje kun je er aantreffen.

Wij hopen dat de soortenrijkdom door de plasdras nog flink zal toenemen en rekenen daar, gelet de ervaringen met plasdras, zelfs op. Mocht het tegenvallen dan gaan we uitzoeken wat er mogelijk nog schort aan de gekozen aanpak. De vraag rijst dan wat de betekenis is van de groenstrook tussen fietspad en plas en of de plas wel voldoende voedsel biedt aan de vogels.

Graag herinneren we U nog aan de geplande snoeidagen in It Lange Rek. Er hebben zich al dorpsgenoten opgegeven. U kunt zich nog bij ons aanmelden en hoort t.z.t. op welke zaterdag we aan de slag zullen gaan.

Zie fotoalbum, 2017

Het Stichtingsbestuur 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-25.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 759 gasten en geen leden online