Home
30-vdmeer.jpg

Oudejaarsdag 2016: Dubbelslag voor Triple-S. De 10km en 20,3km van de Sylvesterloop in Poppenwier werd prooi voor Ynte Lemstra en Klaas Kroese. Traditioneel op oudejaarsdag was tout hardlopend Sneek en omstreken te vinden in Poppenwier voor de plaatselijke Sylvesterloop. Er stonden drie afstanden op het menu, een 5km, 10km en voor de mannen en vrouwen met de lange adem een 20,3km lange ronde. Onder begeleiding van

een luide carbidknal ging een groot veld mannen en vrouwen de waterkoude en mistige lege Geaën te lijf. De eerste 5 kilometer door Tersoal en Sybrandaburen naar Gauw waar de 10km lopers hun stempel haalden en voor de wind, als hazewindhonden terug naar de Finish konden snellen. Er tekende zich snel een groepje af met de lokale toppers, Jan Albert Veenema, Wilko Bakker en Ynte Lemstra. Na het wisselpunt moest Veenema de twee jongelingen laten gaan. Veenema is herstellende van een val tijdens de Transalpine Run in September waar hij een breuk in zijn schouder opliep maar vandaag toch een respectabele 36’er op de klok toverde en als derde finishte. Voor hem streden Lemstra en Bakker om de hoogste trede van het schavot en uiteindelijk trok hierbij Lemstra aan het langste eind door met een pittige sprint Wilko achter zich te laten. Bakker die sinds kort voor Fysio 0515 uitkomt hield lange tijd stand maar met het einde in zicht moest hij Lemstra toch net voor laten gaan. Winnende tijd van Ynte was uiteindelijk een 36:07. Waarmee hij zeer tevreden kan zijn gezien het feit dat hij vanwege zijn drukke werk maar sporadisch hard kan trainen. Deze winst is in ieder geval een mooie opsteker voor de kersverse Triple-S atleet.

Op de 20,3km soleerde “good old” Klaas Kroese uit Scharnegoutum naar de winst. De wind deed hem hierdoor in het einde een beetje pijn maar ook zijn eindtijd van 1:27:57 was voor Klaas een mooie opsteker zo tegen het sluiten van de markt in 2016. Ook klaas is herstellende van een hardnekkige blessure en kan helaas ook niet dezelfde trainingsarbeid halen als een aantal jaar geleden. Desalniettemin zorgt hij met deze winst voor een mooie dubbelslag voor Triple-S op de slotdag van het jaar.
De jeugdlopers van Triple-S zien we naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar weer terug op het strijdtoneel, zij lieten deze loop voor wat hij was.

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 35-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-54.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 585 gasten en geen leden online