Home
13-sonsoring.jpg

3-12-2016 Scharnegoutum Het eerste heeft geen kind aan de Lions, Lions – Scharnegoutum 0 – 5, Zoals de uitslag al doet vermoeden had Scharnegoutum zaterdag niet al te veel moeite met Lions. Dat is voorheen wel eens anders geweest. Lions is niet meer de ploeg die het vorig jaar en de jaren daarvoor was. Technisch zeer begaafde spelers maar voetballend komt er helemaal niets uit. Keeper Remco de Vries die op zijn 45e zijn debuut voor de hoofdmacht van Scharnegoutum maakte had dan ook een makkie en was op geen enkele fout te betrappen. Dat was bij diverse spelers van Scharnegoutum bij tijden wel anders. Vooral in de tweede helft toen de stand al 0 – 3 was, was het spel soms heel slordig en kon men geen bal fatsoenlijk aannemen en kwamen passes over 3 meter

vaker bij de tegenpartij terecht dan bij een medespeler. Wij zullen dit maar gooien op het feit dan men meeging in het spel van Lions. Er moet echter wel gezegd worden dat de spelers van Lions aan de bal zeer vaardig waren en hun tegenstander regelmatig op de vierkante meter uitspeelden, maar het vervolg was daarna meestal onder de maat en het is ook niet verwonderlijk dat men nog slechts één punt tot nu heeft verzameld. Scharnegoutum begon meteen overtuigend en deelde vanaf het begin speldenprikken uit. Vooralsnog wist de defensie van de thuisploeg echter stand te houden. In de 18 minuut leidde een handsbal tot het eerste doelpunt. De penalty werd door Marcel Boersma hard en hoog ingeschoten: 0 – 1. Even later leek Johannes Wierda de 0 – 2 te maken maar zijn kanonskogel kon door de keeper nog worden gered. In de 23e minnut was het wel raak. Een snelle aanval over rechts werd goed voorgetrokken door Mark Boschma en Jaider Pommer schoof simpel binnen. Kansen voor Gijs Vaessen en Johannes Wierda werden te nauwernood gemist, maar in de 40e minuut werd het wel 0 – 3. Nu trok Mark vanaf de achterlijn voor en maakte Jaider het opnieuw af.
In de tweede helft probeerde Lions met individuele acties succes te boeken maar verder dan het strafschopgebied kwamen ze niet. Scharnegoutum deelde de lakens uit en kwam regelmatig in kansrijpe positie voor de keeper van de gastheren. Een snoeihard schot van Johannes Wierda werd gestopt en had een beter lot verdiend. Ook Jaider kwam alleen voor de keeper maar besloot zijn actie met een zacht rollertje wat geen problemen voor Lions opleverde. Het aannemen van de bal en het afspelen naar een medespeler werd met het verstrijken van de tijd steeds slordiger en de tweede helft dreigde zonder doelpunten te verlopen. Met Johannes Greidanus, Wietze Lanting en even later ook nog Vincent van der Haag als verse krachten kwam er weer wat meer leven in de brouwerij en kon er nog even aan het doelsaldo worden gewerkt. In de 81e minuut besloot Johannes Greidanus een goed lopende aanval over links met een assist op maat maar Wietze Lanting schoot keihard op de paal. De terugkomende bal werd door Jaider alsnog in het doel gejaagd. Zijn derde van de middag. Even later kwam Mark Boschma met zijn derde assist van de middag. Vanaf de rechter zijlijn slingerde hij de bal perfect voor en rondde Marcel Boersma met een kopbal beheerst af: 0 – 5.
Al met al een mooie overwinning die eigenlijk nog hoger had kunnen uitvallen. Scharnegoutum gaat nu de winterstop in met een keurige vierde plaats op de ranglijst.

Cees van der Goot.

Groet,
Leffert

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 34-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-15.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 475 gasten en geen leden online