Home
18-Patrias.jpg

Binnenkort op 17 December a.s. Kerst concert muziekvereniging Excelsior en de Martenscantorij op 17 december. Muziekvereniging Excelsior Scharnegoutum bestaat sinds 1923 en staat onder leiding van Meine Verbeek. Op dit moment hebben we rond de 30 leden.
Tijdens het Kerstconcert samen met de Martenscantorij zal het korps u met de gedragen sfeer van “Nun komm, der Heiden Heiland” van Jacob de Haan meteen in Kerst stemming brengen. Verder zult u een aantal bekende Kerstliederen horen, verwerkt in een arrangement. Dit is te horen in “Echoes of Christmas”van Patrick Millstone, in de “Fanfare of the new born King” van Feike van Tuinen.
Tot de lichtere Kerstmuziek behoren “When a child is born” van Jan van Kraeydonck, de bekende “Song of Israel”

van Roland Kernen en de mooie melodie van “Mary, Young and Fair” van Patrick Millstone.
Daarnaast zullen koor en korps gezamenlijk het stuk ”Gaudete” uitvoeren. Gaudete! verheugt u! Dit is gearrangeerd door Peter Martin. Begeleid door de saxofoonsectie zal het koor de stukken “Hoe sille wy fan frede sjonge?" op een tekst van Eppie Dam met muziek geschreven door Hindrik van der Meer en een arrangement van Ray Shepherd “O, little town of Bethlehem” bewerkt door Dirk S. Donker, opvoeren.
De Martenscantorij heeft ongeveer 35 leden en staat sinds 1999 onder leiding van Sjoerd van der Veen. Onlangs heeft het koor de cantate "De weareld noch te winnen" uitgevoerd op teksten van de dichter Eppie Dam. Voor het kerstconcert zal het koor een zeer gevarieerd programma ten gehore brengen. Onder andere de Engelse Carols Ding dong! merrily on high; Deck the Hall; Coventry Carol, People look East. Traditionals: We wish you a merry Christmas; The first Nowell; A la berline postiljon.
Uit Noorwegen "Det hev ei rose sprunge" op Engelse tekst met muziek van Jan de Jong
Van de grote componisten is te beluisteren "Joy to the world" (Händel) en "Zion hört die
Wächter singen " (Bach).

De beide verenigingen nodigen u van harte uit om dit concert bij te wonen in
Martenstsjerke te Scharnegoutum. De aanvang is 20.00 uur.
De toegang is vrij, na afloop is er een collecte "ter bestrijding" van de kosten.

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 35-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-77.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 482 gasten en geen leden online