Home
13-sonsoring.jpg

  26-12-2016 De opbrengst is bekend: € 2700,00 euro. Veel mensen, veel gezelligheid, mooi weer, mooie winterfair...    Voor de foto's <klik hier>
Het is ze weer gelukt. Geertje, Froukje, Sjoukje, Pieteke, Jantje en Sytze hebben het voor elkaar gekregen. De grote zaal van het dorpshuis en ook het speellokaal in school  veranderden weer in  een kleurig en gezellig aangeklede accommodatie met mooie, door huisvlijt tot stand gekomen, artikelen. Wat een creativiteit  bij de bevolking van Scharnegoutum, zowel van de mannen als vrouwen. Ook een aantal vrouwelijke ondernemers

in ons dorp - de dames maken een inhaalslag - presenteerden zich op deze fair en lieten zien welke mooie producten of diensten zij bieden zoals o.a. Sandra de Vries, Dieuwke Leijenaar, Anneke Meiners en Baukje de Groot. Ook dumny Sytze, onze schoenpoetser was  weer erg actief bezig in traditionele stofjas. Een tweede tak? Zou zo maar kunnen. Nu ook het schoenlappen nog even onder de knie krijgen en ik zie al veel dorpsgenoten  met schoenen onder de arm of in de tas bij de pastorie aanbellen. Wat je “thuis” kunt krijgen haal je niet in de stad niet waar? Ook Ruurd was weer goed op dreef bij het draaiend rad en hij zit nooit om tekst verlegen zoals jullie weten. Daardoor werden heel wat muntstukken bij elkaar gesprokkeld. Ook buiten op het parkeerterrein van het Swettehûs volop activiteit in de tenten en op straat. De erwtensoep was erg lekker Pieteke en daardoor ook helemaal  uitverkocht. Zo kon ook de palingroker niet klagen over klandizie. Ook hij raakte uitverkocht.
Al met al een zeer geslaagde fair met een uitstekend eind resultaat. Ik mag jullie verklappen dat dit ruim € 2.500,- was. Na afloop en opruimen, waarbij dank aan alle helpers, kon nog even worden na gepraat onder het genot van een drankje.

Mocht ik enkele namen vergeten zijn, wat erg sneu zou zijn, dan kan een ieder op de binnenkort te plaatsen foto reportage nog zien wie alle standhouders waren. Iedereen bedankt voor de mooie fair, zowel deelnemers als bezoekers.

JL

Ps. Foto bij dit artikel is, abusieflijk, van een eerdere editie van de winterfair.   

 

 

 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto_13-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-66.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 566 gasten en geen leden online