Home
19-hortensia.jpg

OPROEP!!! 30-11-2016 De redactie heeft een vraag van een lezer een uitpluizer naar de geschiedenis. "....Hebben jullie ook nog iemand die wat weet van Scharnegoutum in oorlogstijd? Naar ik meen is daar niet zo lang geleden nog een boek over verschenen? Ik ben sinds enige tijd onderzoek aan het doen naar het 5e SAS regiment van het Belgisch leger in WW2. Met name in 1944 en 1945 werden leden van deze eenheid als agent gedropt in Nederland. Op 11 oktober 1944 werden bij Veenhuizen (Dr.) een groep van 4 man gedropt

waaronder de Nederlander Koning en de Belg Groenewout (Greenwood). Deze mission was operatie Portia. Van Koning is bekend dat hij in Scharnegoutum was nadien. Van Groenewout heb ik geen idee. Mogelijk dat U meer weet".  Met vriendelijke groet, André Jans Hoogeveen, redactie via de redactie. 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 30-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-50.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 585 gasten en geen leden online