Home
30-vdmeer.jpg

26-11-2016 Het eerste van Scharnegoutum speelt weer.... Scharnegoutum – Delfstrahuizen 1 – 1 Scharnegoutum startte behoudend op deze prachtige herfstdag. Het was beducht voor het spelletje wat Delfstrahuizen pleegt te spelen. Veel mensen achter de bal houden en er met snelle counters uitkomen en toeslaan. Het leidde na vijf minuten al tot een drietal corners op rij voor de gasten, waarbij bij de laatste poging de verdediging van de thuisploeg de bal tot tweemaal toe van de lijn moest halen. Hierna nam Scharnegoutum het initiatief over en moesten de gasten

terug. In de 13e minuut kreeg Johannes Wierda een mooie breedtepass over de hele, legde de bal panklaar, maar schoot helaas over de kruising. Even later werd een goede aanval over links opgezet maar de afronding liet te wensen over. Ook in de 25e minuut leidde een perfecte aanval opgezet door PW Betten niet tot het gewenste resultaat. In de 31e minuut was het wel raak. Een corner van Rick Atsma werd goed ingekopt, gered door de keeper, maar in tweede instantie door Sibren Posthuma binnen geschoven: 1 – 0. Vier minuten later was het alweer gelijk. Scharnegoutum trachtte door te drukken, maar met een snelle counter onderbrak Delfstrahuizen de aanval van de gastheren. Linksback PW Betten en de snelle rechtsvoor liepen in het strafschopgebied tegen elkaar aan, waarbij de scheidsrechter van dienst wel erg gemakkelijk tot penalty besliste. Kevin Strampel maakte geen fout, alhoewel keeper Gert Jan van der Berg zijn handen nog tegen de bal kon krijgen: 1 – 1. Bij de volgende corner van Scharnegoutum gebeurde bijna hetzelfde. Een snelle counter van de gasten werd zeer kansrijk voor het doel gebracht, maar werd door de spits alleen voor Gert Jan jammerlijk gemist. Even later nog een goede kans voor de gasten maar de rust werd met een gelijke stand gehaald.
Na de rust verscheen Marcel Boersma in het veld voor de hardwerkende maar ongelukkig spelende Jan van Asperen. Het behoorlijk talrijk opgekomen publiek ging er eens recht voor staan. Nu zou het gaan gebeuren. Scharnegoutum kreeg via Jaider Pommer en Kees Becker een tweetal heel goede kansen, maar ze gingen er te slordig mee om. Naarmate de zon achter de wolken begon te verdwijnen werd ook het spel er niet zonniger op. Het werd erg slordig en van Scharnegoutum-kant ging het allemaal in een veel te laag tempo. De thuisploeg durfde niet door te drukken en de gasten bleven slechts loeren op een counter en een foutje in de opbouw van de thuisploeg. Voor het publiek werd het er niet leuker op. Scharnegoutum kreeg wel wat kansjes maar de spitsen stonden niet echt op scherp. Ook met Gerald Dotinga en Gijs Vaessen als verse krachten werd het er niet veel beter op. De thuisploeg bouwde vruchteloos op en moest behoorlijk oppassen bij een aantal snelle uitvallen van de gasten. De achterhoede van de thuisploeg wist het echter steeds op te lossen. Delfstrahuizen begon in de slotfase van de wedstrijd nog enigszins uit zijn schulp te kruipen en trachtte er nog met de winst van door te gaan. Zover liet Scharnegoutum het echter niet komen, alhoewel het voor de toeschouwers soms nog wel even billen knijpen was bij het soms wel erg laconieke opbouwen van de gastheren. Er werd veel te veel met de bal gelopen, waarbij een wat sneller rond laten gaan van de bal waarschijnlijk heel wat meer had kunnen opleveren. Met andere woorden de angst voor elkaar heerste zaterdagmiddag in Scharnegoutum.
Cees van der Goot

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-05.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 449 gasten en geen leden online