Home
30-vdmeer.jpg

Vrijdag 28 oktober j.l gaf de Muziekvereniging Excelsior met veel succes een disney-concert in school en dorpshuis van Het Swettehûs. Het was bomvol en dat geeft veel voldoening. De foto`s die Klaas Looper maakte en die op deze site staan zijn meer dan 200 keer bekeken. Heeft U deze foto's al bekeken? Het aantal leden van de vereniging krimpt en dat maakt het lastiger de wat grotere evenementen zoals dit concert en ook 'Zwette Night Music' te blijven organiseren. Als de Scharnegoutummers het zouden willen kan Excelsior weer uitgroeien tot een dijk van een vereniging waar het bruist van activiteiten

en potentie aanwezig is om uit te groeien naar grote muzikale prestaties. Ter illustratie, wij hebben genoeg instrumenten "op zolder" om naast het huidige orkest een volledig tweede orkest op te tuigen. Het zou toch zonde zijn wanneer ons dorp geen muziekvereniging meer zou hebben en ook dat zoveel instrumentarium ongebruikt op de plank ligt?

Daarom roepen we alle Scharnegoutummers die een muzikale achtergrond hebben op om (opnieuw) lid te worden van de vereniging en ouders vragen we hun kinderen de mogelijkheid te geven muzieklessen te volgen. Naast het plezier en de voldoening die samen muziek maken geeft is door onderzoek aangetoond dat het ook de ontwikkeling van kinderen erg ten goede komt. Immers, je leert op een bijzondere manier samen te werken, teamgeest op te bouwen, het notenschrift te begrijpen en je bouwt bij een blaasorkest kennis op over allerlei muziekvormen, van klassiek tot en met pop. De Vereniging is ook bereid te experimenteren met toevoeging van instrumentarium dat doorgaans niet in een fanfare voorkomt.

Het project Bruggen Bouwen met Muziek dat nu een jaar op onze basisschool is verzorgd, is een tijdelijk project. Voor de eerstejaars leerlingen is dat inmiddels beëindigd al komt er misschien nog een vervolg vanaf begin 2017 in de vorm van een schoolorkest. Een nieuwe groep is inmiddels begonnen. Dit is voor Excelsior aanleiding nu gratis proeflessen aan te bieden aan de eerstejaars Bruggenbouwers.

We willen de kinderen graag aan de blaasmuziek verbinden en voorkomen dat de belangstelling weg ebt. We hopen dat ouders hun kinderen na die proeflessen willen aanmelden voor regulier muziekonderwijs bij het Centrum voor de Kunsten in Sneek. Ook in Scharnegoutum worden door hen lessen verzorgd, nl door Jan Hibma, onze voormalige dirigent en afhankelijk van het aantal leerlingen en instrumentkeuze wellicht nog een tweede docent.

Ook via school zijn de kinderen en ouders door ons benaderd. Graag maken we ook gebruik van deze website om onze oproep te doen. Scharnegoutummers, laat van je horen. Uw schrijver, telefoonnummer 418912, kan U nadere informatie geven.

Jan Luimstra

 

 

 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto_07-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-02.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 686 gasten en geen leden online