Home
19-hortensia.jpg

13 november 11:15 Mulier - Scharnegoutum 1 – 2 VV Scharnegoutum deed zaterdag heel goede zaken in Witmarsum, al moest het wel van ver komen. Overigens was de winst zeker verdiend, maar als je het positiespel te ver doorvoert en vergeet te scoren dan kun je nog zo verliezen ook. Het weer behoorlijk massaal opgekomen Scharnegoutum publiek kreeg een spannende wedstrijd op het kunstgras

van Witmarsum voorgeschoteld en kon op deze manier de gure wind redelijk vergeten. De spanning in de wedstrijd steeg wel naarmate de wedstrijd vorderde met de winnende goal in de 93e minuut en de keeper van Scharnegoutum die daarna nog minuten lang gestrekt op het veld lag. En daarna duurde de wedstrijd nog 3 minuten. Scheidsrechter de Groot kon er kennelijk ook geen genoeg van krijgen. Hij floot op zich goed maar durfde in het strafschopgebied veel minder te fluiten dan op de rest van het veld. Als Scharnegoutum tot vier maal toe een strafschop claimt wegens hands binnen het strafschopgebied dan zijn de regels tegenwoordig kennelijk dermate veranderd dat men zich daar niet al te druk meer over moet maken. Maar zoals gezegd: eind goed al goed. Het kwam dus allemaal goed voor de gasten. Ze starten echter nog met de ogen nog dicht want al binnen 23 seconden had Mulier kunnen en moeten scoren. Het balletje slap rondspelen leidde tot balverlies bij de gasten en was het eigenlijk wonderbaarlijk dat de thuisploeg niet tot scoren kwam. Terwijl men de bal voor het intikken had treuzelde men zo lang dat keeper Van der Berg er nog een teen tegen aan kon krijgen en Scharnegoutum voor een achterstand behoedde. Daarna begon een spel waarbij beide partijen elkaar wat aftasten. Mulier had het betere van het spel en Scharnegoutum speelde slordig en moest kennelijk nog wat aan het kunstgras wennen. Het duurde tot de 18e minuut voor men een goede kans kreeg maar hier stond de keeper van Mulier op zijn plaats. Even later speelde Rick Atsma Marcel Boersma in het strafgebied aan en deze leek met een prachtige bicycle-kick te scoren maar de bal ging rakelings over. Daarna nog tweetal goede assists van Rick maar Marcel wist tot tweemaal toe niet te scoren. Dezelfde Rick kreeg in de 32e zelf ook een heel goede kans maar hij schoot te zacht in. Scharnegoutum nam het initiatief in de wedstrijd over en drong Mulier terug. Johannes Greidanus schoot net voorlangs het doel en het werd alle hens aan dek bij de thuisploeg. De ene na de andere kans voor de gasten ontstond maar met kunst en vliegwerk wist Mulier een achterstand te voorkomen. Vlak voor rust leek Mulier wel op voorsprong te komen. Een afgeslagen corner werd op 20 meter van het doel direct op de pantoffel genomen door een Mulier-speler. Gert Jan van der Berg redde echter met een katachtige safe.
Na de pauze nam Scharnegoutum het initiatief in handen. Men was kennelijk aan het kunstgras gewend en Mulier kwam er nauwelijks meer aan te pas. Met hangen en wurgen wist de thuisploeg een achterstand te voorkomen. Het regende corners voor de gasten maar doelpunten vielen er niet. Paal en lat stonden succes in de weg en met handen en voeten wist de thuisploeg overeind te blijven. Diverse keren stonden de aanvallers van Scharnegoutum oog in oog met de keeper van Mulier maar die hield stand. Met iets meer rust en nauwkeurigheid had de voorsprong voor de gasten allang op het scorebord gestaan. Men voerde de druk evenwel niet voldoende op en bleef het balletje maar rond tikken. Soms totaal onnodig richting het eigen doel. En dat brak de gasten in de 73e minuut op. Onzuiver inpassen en naar elkaar staan kijken, wie doet wat, deed Marc Burger plots voor Gert Jan verschijnen en Marc rondde beheerst af: 1 – 0. Verbijstering bij het Scharnegoutumpubliek: hoe was dit mogelijk? De gasten schrokken nu echt wakker en voerden de druk op. Gijs Vaessen verving laatste man Sibren Posthuma en Mark Boschma kwam voor Johannes Greidanus. In de 83e minuut trok Scharnegoutum de stand gelijk. Marcel Boersma werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en hij voltrok zelf onberispelijk het vonnis. Even later leek Jaider Pommer de gasten op voorsprong te zetten maar de keeper van Mulier redde bekwaam. Ook Mark Boschma wist in de volgende aanval de bal niet over de doellijn te krijgen. Mulier zette nog even aan en het spel werd nog reuze spannend. Zou er dan toch nog een winnaar komen? Die kwam er in de 93eminuut inderdaad. Een vlot lopende aanval waarbij Rick Atsma Marcel perfect de diepte in stuurde. Deze trok de bal vanaf de achterlijn voor het doel waar Jaider nu wel beheerst afrondde: 1 – 2. En nog was het niet gedaan. Mulier trachtte alsnog een punt te redden. Bij een diepe bal kwam een Mulderaanvaller hard in botsing met keeper Van der Berg van de gasten. Gert Jan lag minuten lang gestrekt op het veld en het leek ernstig. Toen de brancard echter te voorschijn kwam krabbelde hij toch weer op. Ook na dit voorval duurde wedstrijd nog ruim drie minuten. Beide ploegen kregen nog kansen, maar gescoord werd er niet meer. Scharnegoutum deed heel goede zaken in de stand van de competitie.
Cees van der Goot

Voor de wedstrijdfoto's zie svmulier.nl
Groet,
Leffert

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 21-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-26.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 700 gasten en geen leden online