Home
40-thea.jpg

Washington-Scharnegoutum 11-11-2016: Donald Trump is de nieuwe president van de Verenigde Staten. Wat betekent dat precies voor Scharnegoutum? Uit een eerder onderzoek van Boss blijkt dat veel Scharnegoutumers niet zoveel vertrouwen hebben in het beleid van president Trump. Slechts 6 procent zou op hem stemmen en veel Scharnegoutumers zijn bang dat zijn beleid nadelig zou zijn voor ons dorp, onze mooie gemeente en ons land. Amerikanen denken

daar anders over: een meerderheid heeft gekozen voor Trump, zijn belangrijkste verkiezingsslogan was 'make America great again', en dat wil hij vooral in de praktijk brengen. Dus ontevreden Scharnegoutumers die hun toekomst richten op dat grote land Amerika mogen komen…. Voor bijvoorbeeld macho's,  grote ego’s, individualisten, vrijheidsdenkers. Wie dan ook, zij die fantaseren van de American dream. Daar gaan ze...

Hè hè Nederland krijgt weer lucht. Dus hier weer meer ruimte voor nadenkende mensen.
Goed er is onzekerheid, dat is het leven. Op het gebied van de economie is altijd onzekerheid. Trump roept van alles, maar je weet niet wat hij echt gaat doen. Toch met Trump zal Amerika of Scharnegoutum niet meteen weer  in een nieuwe crisis komen. Die onzekerheid zal ongeveer een jaartje duren, daarna is het afwachten. Trump mag dan regelmatig harde taal uitslaan, bang voor een derde wereldoorlog hoeven we niet te zijn. Amerika is namelijk oorlog-moe, amerikanen hebben genoeg gehad de afgelopen decennia. Trump heeft de focus op het land zelf en in zijn geheel niet op Scharnegoutum. Hulp aan andere landen zeggen hem weinig. Rusland en Amerika, met de houding van Trump betekent dat er in Europa geen gezamenlijk front is, dus waarschijnlijk niemand doet wat. Misschien worden we er juist wat zelfstandiger van, en gaan we wat meer op eigen benen staan. Wel risicovol zijn dingen die wij als vanzelfsprekend aannemen, zoals wetten en ons zorgstelsel. Trump koppelt dit aan 'de elite' en hij verwerpt deze. Het populisme van de man kennen we al lang, maar als die houding naar Nederland overwaait is dat best gevaarlijk. Wilders beweegt meteen mee en gaat al langs bij de Republikeinse conventie. Iedereen wil een graantje meepikken van zijn populariteit. Wanneer mensen emotioneel onnadenkend stemmen worden anderen weer verstandig nadenkend....Tijd om nadenkend te worden. A.K. 

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-25.jpg

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We hebben 276 gasten en geen leden online