Home
24-aardappel.jpg

Zaterdag 5-11-2016,  Scharnegoutum speelt weer 1-1. Na enige tijd van gewenning aan de nieuwe spelstijl was de thuisploeg bezig aan een goede reeks met winst tegen Tollebeek, Bolsward (beker) en Creil. Voor aansluiting bij de top was een driepunter eigenlijk noodzakelijk, ook gezien de wedstrijd meer die men heeft gespeeld. Na het laatste fluitsignaal bleef er voor beide ploegen een punt over. Een man of 100 kritische toeschouwers zijn afgekomen op een herhaling van de wedstrijd van 2 weken geleden. Onder aanvoering

van de scorende Pupil van de Week Dirk Bouma trapten beide elftallen iets na half drie af. In tegenstelling tot twee weken geleden zette Bolsward hoog druk op de linies van Scharnegoutum. In combinatie met de zwakke concentratie bij de pupillen van Bervoets bleek dit een recept voor een rommelige eerste helft. Beide ploegen probeerden via de laatste linie op te bouwen en dit lukte bij Bolsward gemakkelijker dan bij de thuisploeg. Daar waar Bolsward kort dekt en veel tweede ballen wint, geeft de Scharnegoutum niet thuis. Over en weer waren er toch enkele kansen te noteren. Skypa Greidanus kopte na een minuut of 5 ruim naast na een voorzet van rechts. Even later neemt de doelman van de Bolswardianen teveel tijd na een terugspeelbal waardoor een jagende Skypa kans ziet de bal van zijn voet te plukken. Door een gehaaste afronding krijgt de geschrokken goalie nog de kans zijn fout te herstellen. Daarna volgt een periode van ‘ net niet’ waarbij beide ploegen slordig zijn. De eerste helft leeft in het derde kwartier een beetje op. Voor een speler van Bolsward volgt, na een hard duel tussen Gerrit van der Meer en twee geel-zwarten, een bezoekje aan de reeds opgeroepen ambulance. Vlak erna weet een speler van Bolsward, na een schot van een meter of 20, de lat te raken. Het blijkt voor Scharnegoutum geen wake-up call; balverlies in de omschakeling brengt de bal bij een aanvaller van Bolsward. Deze vuurt op de goal, Gerrit zet een blokkerende sliding in en krijgt de bal erg ongelukkig op zijn arm: penalty. Gietema stuurt doelman van der Berg de andere hoek in. Het betekent vlak voor rust de 0-1.

In de tweede helft blijft Bolsward hoog druk zetten, maar de thuisploeg weet zich er steeds gemakkelijker onder uit te combineren. De veldbezetting en passing worden naarmate de tweede helft vordert steeds beter, maar Bolsward blijft patent houden op veel tweede ballen. In de loop van de tweede helft worden Vinnie Beuker, Jan en kleintje Kees voor respectievelijk Jaider, Ketting en Sjaak Swart gewisseld. Het blijkt de opmaat voor een sterke eindfase van Scharnegoutum Men weet steeds beter de vleugels te benutten wat resulteert in een aantal krachteloze kopballetjes op de keeper van Bolsward. Via de zijkanten worden de rood-witten gevaarlijk, maar het aantal grote kansen is beperkt. Een schietkans voor Sibren en een hakbal van Skypa zijn het meest dreigend. Met 85 minuten op scorebord, blijkt de tweede bal een keer wel goed te vallen voor de thuisploeg, waarna Sibren de bal kan controleren en meegeven aan Sirick Atsma. Laatstgenoemde haalt van ruim 20 meter uit en de keeper krijgt de bal niet onder controle. Al Bundy Pommer is bij de rebound het meest oplettend: 1-1. Scharnegoutum wil de laatste minuten nog voor de volle winst gaan, maar krijgt geen grote kansen voor een overwinning. Deze was overigens onterecht geweest.

14 punten uit 9 wedstrijden resulteert in een 6e plaats met perspectief. Zoals in meer wedstrijden is gebleken, is de het verval van de rood-witten binnen de 90 minuten van een duel te groot. De komende periode zal Scharnegoutum stappen moeten maken om de middenmoot te ontstijgen. Een hele positieve noot is dat men, in tegenstelling tot weken geleden, wel een punt weet over te houden aan een lastige wedstrijd.

Sibren Posthuma.

 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

oktober-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-09.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 879 gasten en geen leden online