Home
24-aardappel.jpg

7-11-2016 Scharnegoutum: Op de foto de Iisbaan in Scharnegoutum, daar worden vele stenen geteld, zo lijkt het. Is dit het huishouden van Jan Steen ? En wie kan er een steentje in bijdragen? Nee, anders... weinig mensen konden zich vroeger een stenen huis veroorloven. Een oud spreekwoord verteld dat mensen "steenrijk" kunnen zijn. Kon je bouwen in steen dan was je rijk. Dus tel je stenen en je weet wat je hebt. Wanneer mensen stenen gaan tellen, kan er ook iets ernstigs aan de hand zijn... Er is misschien iets teveel geld uit gegeven aan het huis.  Er zou onder de straatstenen nog een schat kunnen  liggen?  Misschien is er nog iets van waarde te vinden?  Het pad, de oprijlaan kan natuurlijk ook verzakt zijn? Men kan hier ook in

straatstenen handelen? "Gratis af te halen....!"  Of men klaagt steen en been. Vele vragen, de antwoorden liggen bij de eigenaar. De handen gaan hier flink uit de mouwen. Wytze en Hannie de Boer zijn bezig en bouwen een soort van vesting. Stenen sjouwen en weer opnieuw onder handen nemen. Op naar betere tijden zodat de auto weer naast het huis kan staan en er weer gewandeld kan worden in en rondom het huis.  

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto_16-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-46.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 845 gasten en geen leden online