Home
22-Schrale.jpg

Scharnegoutum – Bolsward 3 – 2 .Onder een heerlijk najaar zonnetje en behoorlijk grote publieke belangstelling speelde zich zaterdag in Scharnegoutum een heel aardige partij voetbal af.
Razend spannend was het waarbij Scharnegoutum vergat de trekker over te halen en Bolsward tot twee maal toe door cadeautjes in de wedstrijd terug liet komen. Diep in blessuretijd had het ook zo nog tot een verlenging van de wedstrijd kunnen komen terwijl men in de 90e minuut de winnende treffer gemaakt dacht te hebben. Scharnegoutum startte met good-old

Raymond de Vries op doel voor de geblesseerde Gert Jan van der Berg. Ook Mark Boschma maakte zijn eerste minuten in de basis van de thuisploeg na een lange afwezigheid. Hierdoor kon PW Betten weer naar de rechtsbackpositie verhuizen wat Kees Becker zijn basisplaats in de opstelling kostte. Ook Jaider Pommer en Vincent van der Haag begonnen op de bank. Al in de 3e minuut kwam Scharnegoutum op voorsprong. Een corner werd tot tweemaal toe van de lijn gehaald maar uiteindelijk gaf Sibren Posthuma het beslissende tikje. Scharnegoutum dicteerde het spel en Bolsward kwam zelden over de middellijn. In 17e minuut leek de 2 – 0 op het scorebord te verschijnen na een mooie aanval waarbij Johannes Greidanus de bal perfect breed legde op Marcel Boersma maar de keeper van Bolsward redde. Ook de daarop volgende corner leverde geen resultaat op. De wedstrijd kabbelde voort en er gebeurde weinig schokkends voor de beide doelen tot de 34e minuut. Geklungel in de achterste lijn van de thuisploeg leidde tot een slappe terugspeelbal op de keeper. Bart Gietema onderschepte de bal en scoorde simpel de 1 – 1. In de 43e minuut ontstond een hachelijke situatie voor de goal de Scharnegoutum. Gevaarlijk spel leidde tot een indirecte vrije trap voor de gasten op 7 meter van het doel. De gastheren bleven echter op de lijn staan na het in beweging brengen van de bal en de daarop volgende knal strandde in de muur op de doellijn. Scharnegoutum kwam voor rust zelfs nog op voorsprong. Op slag van rust leidde een uitstekend uitgevoerde counter over meerdere schijven tot een assist op maat van Rick Atsma die koelbloedig met het hoofd werd afgemaakt door Johannes Greidanus: 2 – 1.
Vlak na rust leverde Wietze Lanting een puike voorzet af op Marcel Boersma maar diens volley verdween rakelings over het doel van de tegenpartij. Scharnegoutum was de baas in het veld en het wachten was op de derde goal. Eerst schoot Johannes nog voorlangs waar een teen van een medespeler voldoende was geweest om de voorsprong te vergroten en even later leek Marcel vrij voor de keeper te komen maar hij werd tot woede van alles en iedereen bij de thuisclub voor buitenspel terug gefloten. Scharnegoutum bleef het spel dicteren en kreeg meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden. Het lukte echter niet. Jaider Pommer kwam Marcel vervangen en kreeg meteen een geweldige kans. Maar ook hij schoot voorlangs het doel. Uit het niets maakte Bolsward zeer tegen de verhouding de 2 – 2. Niet daadkrachtig optreden van de Scharnegoutum-defensie leidde tot een diepe bal op Bart Gietema die daar wel raad mee wist. Nu appelleerde de thuisploeg voor buitenspel maar scheidsrechter Schuurmans, die overigens prima floot, wilde er niets van weten en negeerde het vlagsignaal zijn assistent Henk Jan Eekma. Dit leidde tot enige irritatie in het veld en langs de kant en de vraag waarom de assistent nu niets gevraagd werd terwijl het daarvoor aan de andere kant wel gebeurde. Kees Becker kwam de moegestreden Mark Boschma vervangen en PW Betten verhuisde daarbij weer naar de linksachterplaats. In de 76e minuut leek Gijs Vaessen Scharnegoutum weer op voorsprong te brengen maar zijn lobje over de keeper, na diens heel slechte spelhervatting, verdween naast het doel. Vincent van der Haag werd nog ingebracht voor Jan van Asperen, die wel hard werkte maar niet altijd even gelukkig was in de voorzetting van het spel. Dit gold overigens ook voor Rick Atsma die een prachtige pass over zich heeft maar wel een viertal vrije trappen hopeloos wist te verknoeien. In het laatste kwartier drukte Scharnegoutum Bolsward met de rug tegen de muur en was het overleven voor de gasten. Het wachten was op de bevrijdende treffer voor de thuisclub, maar die kwam er vooralsnog niet. Pas in de 90e minuut leidde een corner van Rick Atsma tot de 3 – 2. Hij legde de bal kort op Vincent van der Haag die de bal voorslingerde richting de tweede paal waar Jaider de bal fraai inkopte. De wedstrijd leek gespeeld maar ver in blessuretijd kreeg Bolsward nog een vrije trap te nemen. De bal werd bij de tweede paal ingekopt maar miste het doel op een haar. Het had zo nog op een zeer onterechte verlenging kunnen uitdraaien. Scharnegoutum won terecht en schotelde het publiek een uitstekende wedstrijd voor. Over twee weken mag Bolsward het in de competitie nogmaals in Scharnegoutum gaan proberen.

Cees van der Goot

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

Dscf4811br1.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-40.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 841 gasten en geen leden online