Home
36-devries.jpg

Scharnegoutum afgelopen zaterdag 1 oktober 2016: Op deze prachtige zaterdagochtend zijn de vrijwilligers van de Stichting Natuergebiet actief aan de slag geweest in It Lange Rek. Er was behoefte om na het klepelen door de firma Wierda, het gebied nog wat op te schonen. Omdat we met een grote groep waren hebben we veel kunnen doen. Zo werden bomen, picknicktafels, steigers en oevers ontdaan van het opschietende riet en het vele onkruid. Voorafgaand aan het werk op deze zon overgoten morgen hadden we bijgepraat in het Swettehûs

en ook nog mooie beelden bekeken van de ontwikkelingen in de Flearen en It Lange Rek van de afgelopen 10 jaren. Inmiddels zijn we verder en zijn onze natuurgebieden een begrip geworden in ons dorp en ook voor de omliggende streken. Door het fietspad geldt dat nu ook voor de Flearen. Om U ook even op de hoogte te stellen van verdere plannen:
* Omstreeks januari/februari 2017 zal er flink gesnoeid worden in de bossage`s van It Lange Rek. We hebben daarvoor hovenier Tjeerd Hingst ingeschakeld. Met de hulp van vrijwilligers zal het snoeihout worden afgevoerd en versnipperd. Een behoorlijke klus die echter wel hoog nodig is.
* De plas die bij winterse omstandigheden gebruikt wordt als schaatsplek voor de jeugd gaat de fa Wierda voor ons hekkelen zodat er rondjes gereden kunnen worden, mocht koning winter zijn intrede gaan doen. Mag wel weer eens, vinden wij.
* In de Flearen gaan we opnieuw aan de slag met de plasdras. Deze is drooggelegd en het gras is gemaaid en afgevoerd. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we een aanzienlijk deel van de graszode moeten laten verwijderen, wil er een echte plasdras ontstaan waar vogels in grote getale op af komen.
 
We hebben nog deskundig advies ingewonnen en dat advies bevestigt onze denkbeelden. Er was trouwens afgelopen zomer wel degelijk sprake van een plas, maar deze was moeilijk te zien door het hoge gras dat niet afstierf of verrotte. En dus moet de zode worden aangepakt. Hebt U trouwens de vele watersnippen gezien die daar volop aanwezig waren? En is U ook opgevallen dat we een aantal vrijwilligers rijker zijn? Daar zijn we erg mee ingenomen.  (zie ook de andere foto's in het fotoalbum op deze site)
 
Namens het Bestuur v/d Stifting Natuergebiet
Jan Luimstra

 

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto_19-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-60.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 593 gasten en geen leden online