Home
22-Schrale.jpg

Met een grote advertentie, over de jaarlijkse STOEPVERKOOP van 8 Oktober j.l.  , trokken Haaye en Jannie Cnossen grote aandacht voor de aardappel. De firma Cnossen is in beeld, een bedrijf aangestuurd door twee enthousiaste jonge mensen uit Scharnegoutum. Aardappelgroothandel Cnossen is een familiebedrijf, uit Sneek. Bestaat meer dan 100 jaar. Haaye en Jannie Cnossen hebben de zaak 14 jaar geleden overgenomen. Cnossen voorziet vele

horeca, winkelketens, en ook particulieren uit Noord Nederland van aardappelen. Gehuisvest in Sneek in een prachtige loods met alle goede faciliteiten. Daar worden de aardappelen bewaard,  gesorteerd en verpakt. Uiteindelijk rondgebracht, afgegeven en bezorgd, dat gebeurd op elke dinsdag en vrijdag. De lekkerste aardappel vindt Haye met name in de zeer zware klei van polder en Noord Nederland. Het is momenteel heel veel Bildstar, deze wordt goed verkocht, maar het is ook nog steeds de prettige smaak van de Rode Star, de kruimelige Borger en het liefelijke van de rode Irene. Allemaal overheerlijke aardappelen. Haaye keurt bij de boer en is dag en soms ook ’s nachts in de weer met aardappelen. Op hun website www.groothandelcnossen.nl  daar mag u het gehele jaar door aardappelen online bestellen vanaf 2.5 kilo of meer. Zij bezorgen al vanaf 5 kilo.
Prachtig, en het winterseizoen staat alweer voor de deur, lekker koken en tijd voor Hollandse stamppot en daar mag een overheerlijke aardappel natuurlijk niet in ontbreken.
A.K.

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 29-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-69.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 443 gasten en geen leden online