Home
31-slager.jpg

PASSAGE JAARPROGRAMMA 2016-2017:

Uitgevlogen in de zomer en geland op de startavond(22/9) van Passage.
Wie gaat ermee naar IJsland? We starten dit seizoen met een lezing over dit prachtige land.
20 oktober worden we bijgepraat over Sibbeltsje :” It is in brikenien. Dat hie dokter sein doet er Sibbeltsje  helle. En och, as sa’n popke yn ‘e widze leit mei de tekkentsjes der kreas oerhinne dan falt it net op dat it in mankemint oan de heupe hat. Sa begûn it libben fan Sibbeltsje yn de wrâld”,

door Jabik Jans Klimstra.
Fedde Schurers leven wordt door J. Liemburg op 17 november besproken. Na het voltooien van de basisschool ging hij aan het werk als timmersmansjongen. In de avonduren bleef Schurer echter doorstuderen aan de vaktekenschool. Uiteindelijk volgde hij nog een onderwijzersopleiding. Dan is het tijd voor advent, kerstviering en proosten we in 2017 weer op het nieuwe jaar.
19 januari horen we over het leven en de gebruiken van Landbouwers in Siberië en Rusland. F.Meirink  is werkzaam als teeltbegeleider in de groenteteelt in de voormalige Sovjet-Unie. Hij zal vertellen hoe men daar leeft, werkt en welke mogelijkheden het Oostblok te bieden heeft om de landbouw daar op een hoger peil te brengen.
In februari hebben we traditiegetrouw onze jaarvergadering en 16  maart vertelt een logopediste ons over haar werk. Afasie is een taalstoornis ten gevolge van een neurologische aandoening.  De oorzaak van afasie is meestal een beroerte.
Gabriel Vriens vertelt ons op de laatste avond, 6 april,  van het seizoen over het lijdensverhaal met schilderijen en beelden. In deze dagen tot en met het Hoogfeest van Pasen worden alle gebeurtenissen herdacht die de kern van het christelijk geloof uitmaken, met name het lijden, sterven en verrijzen van Jezus Christus.

Alle avonden beginnen om 20.00 uur in het Swettehûs aan de Legedyk 43 in Scharnegoutum.

U bent van harte welkom om vrijblijvend als gast te komen; lid worden kan ook. Gelland Strikwerda

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 29-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-56.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 544 gasten en geen leden online