Home
21-grollema.jpg

September 2016 Scharnegoutum, ...de zonnepanelen op de daken gaan op hoge toeren, er worden buurtfeestjes gehouden, er is overal barbecue rook, het vlees wordt gebraden en het vele fruit geoogst. September is ook voor ons dorpelingen tot nu toe de mooiste zonnigste maand van dit jaar. September ook wel: herfstmaand of fruitmaand is de negende maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 30 dagen. Reken alvast maar weer uit hoeveel kinderen

er geboren gaan worden.
De naam komt van het Latijnse woord septembris wat afkomstig is van het woord septem dat zeven betekent — september was de 7e maand van het jaar, omdat het Romeinse kalenderjaar tot 153 v.Chr op 1 maart begon. Hierbij de sterrenbeelden voor deze periode zijn Maagd en Weegschaal. Weegschaal, en in Nederland leest koning Willem Alexander op de derde dinsdag van september (Prinsjesdag) de troonrede voor in de Ridderzaal. Een weegschaal van allemaal positieve woorden in een roerige tijd. Van September verschenen mooie singles waarvan alleen de eerste de Tipparade wist te halen, Little Sister. Bij deze maand horen ook de volgende weerspreuken: Trekt voor Sint-Michael (dat is op 29 september) de vogel niet, geen winter is nog in 't verschiet. Als de eikels vallen voor Sint-Michael, dan snijdt de winter door lijf en ziel. Het beloofd vast een strenge winter te worden... A.K.

 

A.K.

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 27-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-59.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 484 gasten en geen leden online