Home
09-shiatsu.jpg

Het eerst speelt weer.... en laten een burenruzie onbeslist. 11 september  TOP’63 – Scharnegoutum’70 0 – 0. Het was al weer acht jaar geleden dat de buren elkaar in competitieverband tegen kwamen. Beide clubs hebben een betere en een mindere periode gekend, maar nu zijn ze weer op het zelfde niveau beland Scharnegoutum zit al tijden in een soort flow en is verliezen eigenlijk helemaal niet meer gewend. Maar de zaterdag komt dichterbij dat dit wel gaat gebeuren. Waar het de vorige seizoenen vaak vrij eenvoudig ging is duidelijk dat er dit seizoen meer gevraagd wordt. Scharnegoutum begon wel erg rustig en afwachtend aan de derby van afgelopen zaterdag. TOP kletste er meteen op

en kreeg direct een aantal heel goede kansen. Maar het vizier bij de mannen uit Top en Twel stond niet op scherp. Wel was men veel feller en scherper in de duels. Eerst in de 17e minuut liet Scharnegoutum iets van zich horen, maar Marcel Boersma wist in twee instanties keeper Van der Meer van TOP niet te passeren. In de 22e minuut schoot Jan van Asperen hard naast na een vrije trap van Rick Atsma. Ondertussen kreeg ook TOP nog een paar goede kansen maar ook de keeper van Scharnegoutum bleef op de been. In het slot van de eerste helft leek Scharnegoutum op voorsprong te komen maar goede kansen van Rick Atsma en Jaider Pommer troffen keeper van der Meer op hun weg. Wietze Lanting kwam na de rust de tegenvallende Johannes Wierda vervangen en kreeg meteen een goede kans maar zijn harde schot ging rakelings naast. De strijd werd wat feller van beide zijden en de niet altijd consequent fluitende scheidsrechter Haarsma begon met kaarten te zwaaien na commentaar hierop. Dit leverde Jan van Asperen zelfs direct rood op toen hij te fel een duel aanging. Met tien man en Gijs Vaessen voor Marcel Boersma hielden de gasten echter prima stand en het verschil in numerieke minderheid was eigenlijk niet te merken. In de 77e minuut kwam Rick Atsma na een fraaie aanval tot een gerichte knal in de kruising maar hield Van der Meer stand met een gestrekte duik naar de hoek. Vincent van der Haag verving Johannes Greidanus nog en aan beide zijden kwamen kansen voor. In de 82e minuut leek TOP op voorsprong te komen, maar alleen voor keeper Van der Berg wist de Top-aanvaller niet te scoren. Van der Berg redde met het puntje van zijn teen. In het slot van de wedstrijd kreeg Scharnegoutum nog een paar heel goede kansen maar de TOP-defensie wist de zaak te klaren, al had de keeper van TOP tot tweemaal toe de assistentie van verdedigers op de lijn nodig bij corners van de gasten. Al met al kon een ieder wel redelijk leven met de puntendeling. Scharnegoutum heeft nog geen goals tegen in de competitie en TOP heeft er nog niet één gemaakt. Het is wel duidelijk dat er door Scharnegoutum een tandje harder gewerkt moet worden in de vierde klas. Gelet op een aantal vloeiende aanvallen die gezien werden in de wedstrijd moet dit kunnen lukken.

Cees van der Goot

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

april-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-18.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 1123 gasten en geen leden online