Home
34-10cc.jpg

Zaterdag 3 september. Scharnegoutum – Arum 3 – 0,  Het eerste team van Scharnegoutum startte vliegend in de vierde klas. Voordat Arum het goed en wel besefte stonden ze al met 2 – 0 achter. Al in de eerste minuut kon keeper Rinia een inzet van PW Betten met kunst en vliegwerk uit de verste hoek tikken, maar in de 7e minuut werd het al 1 – 0 door Marcel Boersma. Een ingestudeerde corner van Rick Atsma werd perfect door Marcel ingekopt. In de 12e minuut was al 2 – 0 toen Jaider Pommer een voorzet van Marcel keurig inkopte voor dat de keeper de bal kon onderscheppen. Scharnegoutum ging door en dit leverde in de 21e minuut reeds het eerste geel voor Arum op waarbij Rick Atsma hard werd getorpedeerd. Jaider had nog een goede kop kans maar de keeper van Arum wist erger te voorkomen. Arum nam wel het initiatief geleidelijk over maar tot uitgespeelde kansen kwam het eigenlijk maar één keer toen keeper Van der Berg in twee instanties moest redden. Verder gebeurde

er eigenlijk niet veel meer in de eerste helft. Na de rust begon Arum vol vuur en speelde Scharnegoutum veel te tam. Al in de 46e minuut raakte Arum de paal terwijl geen speler van de thuisploeg iets deed. Marcel schoot nog op de keeper van Arum, maar het spel van de thuisploeg vroeg om moeilijkheden. Een totaal onnodige terugspeelbal van Sibren Posthuma bracht de achterhoede van de thuisploeg dusdanig in de problemen dat Johannes Wierda er bij een ultieme redding bij geblesseerd raakte en het keeper Van der Berg een onnodige gele kaart opleverde. Wietze Lanting kwam Johannes vervangen en die liep reeds na één minuut spelen een gele kaart op toen hij met gestrekt been inkwam op zijn tegenstander. Scharnegoutum nam wel weer het initiatief meer over  en creëerde kansen via Jaider en Marcel. Uit een prima aanval via Marcel kreeg Johannes Greidanus de bal voor zijn voeten en scoorde vanaf 20 meter met een wereldgoal de 3 – 0 waar de lange keeper Rinia zich kennelijk op verkeek. Uit een scrimmage even later wist de thuisploeg de 4 – 0 niet te scoren. In de 75e minuut deed Arum het wel. Een diepe bal van achteruit werd door IJsbrand Dijkstra geheel vrijstaand ingekopt maar deze treffer werd op advies van grensrechter Eekma door de prima scheidsrechter Bulthuis uit Siddeburen afgekeurd wegens buitenspel. Even later leek Marcel Boersma de 4 – 0 wel te scoren toen hij diep werd gestuurd, maar hij schoot in kansrijke positie op de paal. Gijs Vaessen kwam Jaider Pommer in de spits vervangen en nu Arum nog meer op de aanval ging spelen deden zich aan beide kanten diverse kansen voor. Vincent van der Haag verving Kees Becker op de rechtsachter nog, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. Gijs werd vlak buiten het strafschopgebied nog gestuit door twee spelers van Arum. Het leverde slechts een vrije trap op. Ook stopper Gert van der Meer kwam nog even met een befaamde rush maar ook hij werd gestuit ten koste van een corner. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Scharnegoutum nog een aantal corners maar de defensie van Arum wist het verder schoon te houden. Al met al mag gesteld worden de thuisploeg het betere van het spel had en terecht de punten in eigen huis hield.          
Verslag geschreven door Cees van der Goot

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto_05ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-03.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 974 gasten en geen leden online