Home
29-Vakgarage.jpg

WORKSHOP INTUÏTIEF TEKENEN ZATERDAG 24 SEPTEMBER 2016 bij Annie Kemper shiatsu specialistPraktijkadres: aan de Ald Dyk 23, 8629 PA Scharnegoutum (nabij Sneek) T:  06-34358250 M : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk even op  www.shiatsupraktijkkemper.nl Harma Emmens komt zaterdag 24 september 2016 een workshop intuïtief tekenen geven in de shiatsupraktijk. Een workshop gericht om op een ontspannen manier te tekenen. Harma Emmens legt hieronder uit wat de bedoeling is van

deze middag. In de workshop van deze middag gaan we een intuïtieve mandala tekenen. Intuïtief tekenen betekent niets anders dan tekenen vanuit je intuïtie, je gevoel.

Hiervoor hoef je niet mooi te kunnen tekenen, het gaat bij deze manier van tekenen om de beleving en het proces. Het woord ‘mandala’ komt uit het Sanskriet en betekent ‘cirkel’ of ‘centrum’. De cirkel wordt gezien als symbool van heelheid, volmaaktheid, perfect rond, zonder scherpe hoeken. Tijdens het tekenen van mandala’s ga je op zoek naar de wijsheid en kennis in je zelf. Hierbij kan je gebruik maken van je eigen symbooltaal door middel van kleuren, lijnen, vormen en symbolen. Het onbewuste deel van jezelf komt naar voren en kan zichtbaar worden. Daardoor leer je jezelf beter kennen. De workshop begint met korte tekenoefeningen. Daarna gaan we aan de hand van een meditatie over tot het tekenen van onze eigen mandala. Je kunt vervolgens intuïtief, dus vanuit je gevoel, een mandala tekenen en inkleuren. Het mandala tekenen is daardoor zowel een bezinnend als creatief proces. Wie ben ik: Mijn naam is Harma Emmens. Creativiteit is voor mij altijd belangrijk geweest in de breedste zin van het woord. Tekenen, breien, met hout en natuurlijke materialen werken, paverpol , klei kwamen daarin voorbij. Toch ging mijn eerste keuze uit om in de hulpverlening te gaan werken, wat ik tot aan de dag van vandaag doe. Mijn aandacht is in alle verschillende takken van hulpverlening waarin ik gewerkt heb, uitgegaan naar de mens die vast zat, niet verder kon, kwetsbaar was, er niet bij hoorde, zich niet goed genoeg voelde. De insteek voor mij is om samen te gaan ontdekken waar iemands kracht zit, waar liggen de kwaliteiten, waar zitten de groeimogelijkheden en wat is er voor nodig om meer in balans te komen, te helen. In en door mijn werk ben ik steeds meer gaan ontdekken dat veel dingen niet altijd direct met woorden te zeggen zijn. Daar wilde ik iets mee gaan doen. En zo ben ik terecht gekomen bij de opleiding ‘Intuïtief Helend Tekenen’ bij instituut ‘Klankkleur‘ tot tekencoach. Het is voor mij een boeiende en uitdagende combinatie om samen met mensen beeld en taal bij elkaar te brengen en gezamenlijk te onderzoeken wat het beeld jou wil zeggen, zodat jezelf meer kunt gaan ontdekken wie je bent, naast het plezier om met kleuren en tekenen bezig te zijn. Harma Emmens Tekencoach praktijk kleurkracht.

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 34-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-43.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 1058 gasten en geen leden online