Home
16-KBC.jpg

26-08-2016 Onze Scharnegoutumse trots…!  Wie straks de vakantie nog even overpeinst en snel terug rijdt en glijdt uit de luie stoel naar het snelle leven, moet eens goed opletten hoe de wereld weer verandert wanneer de gemeente grens de bebouwde kom van Scharnegoutum weer wordt gepasseerd. Akelig al die zeurende mensen.... Dat hopeloze groen. Nee even geen irritaties over de maaier van al het groen. Of de auto’s op de stoep. Nee echt waar, de wegen van Scharnegoutum zijn beter, de straten zo heerlijk recht, de weg bewijzering zoveel beter, hier is het heerlijk schoon. De fiets infrastructuur is hier de beste. Zo zijn onze bermen beter onderhouden. Stoepen, ze zijn overal, heerlijk. Veiligheid is ongekend, overal alweer de bordjes "de scholen zijn weer begonnen".

Gewaarschuwd worden we, zodat we de kinderen niet overhoop rijden. Er is geen dorp waar de afstand tussen arm en rijk zo klein is. We hebben veel gepensioneerden, veel werkende burgers. Vele vrijwilligers. Ons dorp is de beste. We scoren hoog op sociale activiteiten en op bedrijvigheid en middenstand. Het bloeit in de winkel. Helaas niet in het groen. We scoren hoog op wooncomfort en laag op krimp. En we leven in goede harmonie. Natuurlijk kan het in Scharnegoutum nog veel beter. En lijkt het dat we altijd oog hebben voor wat slecht gaat. De gaten in de weg, de hoge snelheid door ons dorp. Je kan bij tegenslag en overtreding wijzen naar de ander. De buurman, de overheid, de gemeente. Maar wie prijst die gemeente. Zo groot als ze zijn…. Wie hier zo fijn woont, heeft dit niet alleen gedaan, de gemeente was erbij. Helaas de gemeente heeft niet alles in de hand. Zij kunnen niet alle leed voorkomen. Zijn we ontevreden dan wijzen er drie vingers naar onszelf. De stem naar de ander is van onszelf. Vele zetten zich in voor het dorp. Prachtig wat een energie. Ontevredenheid is verdeeldheid, een goed georganiseerd dorpsbelang behartigd hier het evenwicht. Wie dan nog niet tevreden is doet mee en blijft niet zitten. Dus van het luie achterover in de vakantie , naar het verbeteren van het woonklimaat. Natuurlijk nooit tevreden, want we zouden eens klaar zijn… Dan is er geen werk meer, ja het is goed om trots te zijn op je eigen plekje.

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto_04a-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-10.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 875 gasten en geen leden online