Home
21-grollema.jpg

De "Samen Loop voor Hoop" Sneek, voor alle inwoners van de gemeente Súdwest-Fryslân, vindt plaats op 24 & 25 september 2016. Locatie: het Veemarktplein in Sneek. Het doel is geld inzamelen voor kankeronderzoek (KWF). Rond een 24-uurs wandelestafette voor teams (omdat de strijd tegen kanker ook 24/7 doorgaat) organiseren we een bruisend en veelzijdig programma.
Een etmaal entertainment, emoties, artiesten, een horeca-plein, een goede doelen-markt

en prachtige ceremoniën. Maar ook een kinderloop, een (hardloop-) prestatieloop, een gala-diner en vele andere activiteiten. Een weekend om nooit te vergeten. De start is op zaterdag 24 september om 16.00 uur. Er wordt gewandeld tot zondag 25 september om 16.00 uur.
Momenteel hebben zich al 55 Teams ingeschreven uit de hele gemeente Súd-West Fryslân, waarvan 5 teams (deels) afkomstig uit Scharnegoutum. Daarnaast wandelen er een aantal dorpsgenoten nog in andere Teams uit de omstreken. Daar mogen we best trots op zijn! TEAM 3 zijn de "Bijzonder Gezellige Samenlopers". Teamcaptains zijn Dorien Reitsma en Martha Hoekstra. Dit team is ontstaan vanuit de Fjoertoer loopsters van de Swette Switters. Dorien zag deze loop voorbij komen op Facebook, en zag dat de datum precies op de sterfdatum was van haar eigen moeder: 25 september 1992. Als dat geen teken is… Direct waren de dames van het volleybalteam enthousiast om mee te helpen. Binnen een aantal dagen was het team al gegroeid naar 18 leden. Inmiddels staat de teller op 23 deelnemers!
Er worden verschillende initiatieven ontplooid om geld in te zamelen voor het KWF, o.a. maakt het team sieraden van oude fietsbanden, (er komt nog een workshop), verkopen ze de kaarsenzakken, de speciale Samenloop voor Hoop armbanden, en de zgn. “wandelstokjes die het opzetten van de vingers voorkomen”. Voor meer info kunt u terecht bij Dorien of Martha, Hinke Koopmans, Tea Lemke, Tineke Hendriksma, Marijke vd Goot, of via de website. Tevens kunt u bij Gerrit Lam terecht (penningmeester van de SvH). http://www.samenloopsneek-swf.nl/ of via Facebook.

* Onze sponsors *

Zoeken op deze site

Weerpraat

Zo was het toen

foto 28-ad.jpg

Ons dorp in 2014

scharnegoutum-42.jpg

Info Website

Algemene informatie: 
De website van Scharnegoutum (www.skearnegoutum.nl) is de officiële dorpssite van Doarpsbelang Skearnegoutum. Deze site, die dagelijks ruim 210 bezoekers trekt, wordt onderhouden door de vrijwilligers van de Mediagroep Scharnegoutum. Dit is een van de werkgroepen van Doarpsbelang Skearnegoutum. Het doel van de Mediagroep is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden zo actueel mogelijk te informeren over het dorp, de voorzieningen, verenigingen en bedrijven.

Directe samenwerking:
Met medewerkers van Face-book skearnegoutum en de medewerkers van de Doarpsomropper die maandelijks in druk verschijnt. Ook is er een nauw samenwerkingsverband met Dorpshuis  “It Swettehûs”.

Sponsoren:
Om de kosten van het in stand houden van www.skearnegoutum.nl te dekken, worden Sponsors gevraagd. Voor een bijdrage vanaf € 25.00 staat uw bedrijf bij de site volop "in the picture".
Sponsor worden. Heeft u interesse ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


©Copyrights:
Onze site wordt met veel zorg en inzet geredigeerd. Vrijwel dagelijks zijn de redacteuren aan het werk om de bewoners van Scharnegoutum zo goed mogelijk te informeren. De complete redactie van de Mediagroep doet dit alles op geheel vrijwillige basis.

Het staat u vrij om teksten van onze site te halen en die voor eigen, niet commerciële doeleinden te gebruiken.

De meeste foto’s op de site worden gemaakt door de eigen redactie leden. 

Mediagroep secretariaat:
Postadres: W. Santemastrjitte 6, 8629 PR Skearnegoutum.

Meewerken aan nieuws?
Heel graag, help mee... Ook u kunt tips of informatie uit het dorp doorgeven, bel of mail ons gerust:

Kopij Mediagroep:
Kopij aan de redactie kan gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Denktank-Mediagroep: Met ideeën/vragen/klachten over de media van Scharnegoutum kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bezoekers

We hebben 918 gasten en geen leden online